2005 yılından bu yana her Kasım ayının üçüncü Perşembesi kutlanmaya başlanan “Dünya Felsefe Günü” bu yıl da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

 

Ergün ÇELİK

 

Kutlamalar kapsamında Tire Kutsan Anadolu Lisesi Felsefe Grubu Öğretmeni Mehtap Aktaş Ergül ve Edebiyat Grubu Öğretmeni Nebiha Yücel öncülüğünde Felsefe Kulübü Öğrencileri muhteşem bir gösteri hazırladılar. Öğrenciler düzenledikleri etkinliklerle felsefenin günümüzde giderek artan önemine dikkat çektiler.

 

Felsefe Kulübü öğrencileri bu konudaki duyarlılığın artırılması amacıyla Okul içindeki koridorlardan birine ünlü düşünürlerin resimlerini asarak “Filozoflar Geçidi” adında bir bilgi koridoru hazırladılar.

 

Bunun dışında konferans salonunda okul öğrencileri için farklı gösteriler de hazırlayan Felsefe Kulübü öğrencileri soyut düşünceyi somutlaştırmak için küçük skeçler halinde canlandırma yaptılar. İçeriğinde şiir, kitap tanıtımı ve sokak röportajının yer aldığı bir program sunan öğrenciler etkinlikte felsefenin ve felsefi düşüncenin önemini vurgulamaya çalıştılar.

Programın ardından küçük bir sürpriz yapan öğrenciler doğum günü olan Edebiyat Öğretmeni Ayhan Işık’a topluca aldıkları hediyeyi takdim ettiler. 


Editör: Haber Merkezi