Tire’nin başarılı dershanelerinden biri olan Birey Dershanesi Müdürü Yunus Özfırat, Anayasa Yüksek Mahkemesi’nin Dershaneler ile ilgili verdiği karara ilişkin açıklamalarda bulundu.


Ergün ÇELİK 


 Tire’mizin güzide ve başarılı dershanesi Birey Dershanesi’nin Müdürü Yunus ÖZFIRAT, son günlerde kamuoyunu çok meşgul eden Dershanelerin faaliyetlerini serbest bırakan AYM kararları ile ilgili konuştu:
         “Bilindiği gibi 13.07.2015 tarihinde toplanan Anayasa Yüksek Mahkemesi (AYM), 1 Eylül 2015 tarihine kadar dershanelerin dönüştürülmesini öngören yasayı, oy çokluğu ile iptal etti.
         2014 yılının Mart ayında Meclis'te yasalaşan 6528 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildi.





 “KARARI SAYGI İLE KARŞILIYORUZ”
Özfırat yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;
       Biz Tire Birey Dershanesi olarak verilen bu kararı saygı ile karşılıyoruz. Kurulduğumuz tarihten itibaren sorumluluk taşıyan, özverili ve yüksek tempolu yoğun bir  çalışma içerisine girdik. Bunun sonuçlarını 2. Yılımızdan itibaren gördük.3 yıl içerisinde YGS ve LYS Birincileri hep dershanemizden çıktı. Biz dershanelerin kapatılması ile ilgili aylardır devam eden bütün konuşma ve tartışmalara kulak asmadan  çalışmalarımızı sürdürdük. Dershanemiz öğretmenleri, dershaneler kapanacak diye işlerini gevşetmediler, özverili çalışmalarından taviz vermediler. Sonuçta yine YGS ve LYS Birincileri dershanemiz öğrencilerinden çıktı. Öğrencilerimizle gurur duyuyor, kendilerini, öğretmenlerini  ve velilerini tebrik ediyoruz. Biz temel liseye dönüşüm için başvurmadık. Gelişmeleri bekledik. Dershanemiz yenilendi. Okul gibi bir dershaneye sahibiz.

         Biz Birey Dershanesi olarak Ortaokul ve Lise düzeyinde Kolej açmaya karar vermiştik. Çalışmalarımızı tamamladık. Temel Liseye dönüşmeyi hiç düşünmedik ve müracaat dahi etmedik. Sınıflarımızı Teknoloji sınıflarına dönüştürdük Dershane Araç gereçlerimizi yeniledik. Fen, Teknoloji, Bilişim Laboratuvarlarımızmevcut. Basket ve voleybol sahamız, kapalı spor salonumuz, açık spor alanlarımız mevcut. Dershanemizin kendine özel 600 metrekare bahçesi var. Çocuklarımız dersler dışında da rahat edebileceği sosyal alanlara kavuştular. Şu anda çevrede benzeri olmayan; okul koşullarına sahip; güçlü, başarılı ve deneyimli öğretmenlere sahip  bir dershanemiz var. Dershaneciliğe devam etme kararı aldık. Önümüzdeki  yıllarda da dershanecilik yapacağız. AYM’ nin aldığı son karar, deneyimli ve güçlü TEOG ve YGS-LYS Öğretmen kadromuz ile bizleri yeniden dershanecilik yapmaya yöneltti. 2015-2016 Eğitim Öğretim yılında da; yani önümüzdeki yıldan itibaren yine Dershanecilik faaliyetlerimize devam edeceğiz.
  Ağustos Ayında 8.sınıflar için TEOG ve 12.sınıflar için LYS   Kurslarımız başlayacaktır.

        Bayramdan sonra kayıtlarımızı almaya başlayacağız. Öğrenimine devam eden tüm öğrencilerimize ve velilerine buradan çağrımızı yapıyoruz. Sınav sisteminin devam ettiği bir ortamda sizlere verilecek en güzel hediye, başarısını ve gücünü kanıtlamış dershanemize uğramanız, bu konuda bilgiler almanız ve bir an önce erken kayıt yaptırarak hayallerinizi gerçeğe dönüştürmenizdir.
        Alınan kararlar tüm milletimiz ve Tire halkı için hayırlı ve uğurlu olsun…
       Bu vesile ile dershane olarak tüm halkımızın Ramazan Bayramını Kutlar sağlık ve esenlik dolu günler temenni ederiz.

Editör: Haber Merkezi