Tire Halk Eğitim Merkezi Usta Öğreticilerinden Zafer Çullu, Tire’nin en uzak dağ köyüne giderek kurs verdi.

 

Tire Halk Eğitim Merkezi Usta Öğreticilerinden Zafer Çullu, Tire’nin en uzak köyü olan Musalar Köyü’ne giderek oradaki Zeybek meraklılarına kurs verdi. Çullu’nun ekibi, Hangar Çok amaçlı Salonda açılan Tire Halk Eğitimi Sergisinde gösteri yaptı.

Kar, kış, yağmur çamur demeden, bir yanı hep uçurum olan yollardan geçerek haftada 2 gece Musalar Köyü’ne Zeybek Kursu vermeye giden Zafer Çullu, “İşimi seviyorum. Zeybek türkülerini ve oyunlarını çok seviyorum. Ben de Halk Eğitimi Merkezi’nde Zeybek oynamayı öğrendim. Açılan sınavlara katılarak usta öğretici oldum. Bu yıl bana, Musalar Köyü’ne kurs vermeye gider misin dediklerinde hiç düşünmeden kabul ettim. Köydeki kardeşlerim de zeybekliğe çok ilgiliydiler. Saatlerce ders verdim onlara” dedi.

 

40 DERECE ATEŞ İLE OYNADI

2014 yılının kasım ayında çalışmalara başladıklarını söyleyen Çullu, “Kasım ayından Mayıs ayına kadar süren çalışmalarımızla 9 zeybek oyununu öğrendiler. Çökertme, Muğla Zeybeği, Harmandalı, Aydın Zeybeği, Kerimoğlu Zeybeği, Eklemedir Koca Konak, Aydın Tekeler Zeybeği, Aydın Koca Arap Zeybeği, Cuma Ovası Yörük Ali Zeybeği’ni öğrendiler. Güzel bir ekip olduk. Bu gece de ilk gösterimizi gerçekleştirdik. Ben de onlar kadar heyecanlıydım. Benim de ilk kursiyerlerimin ilk gösterisiydi çünkü. Umut Uysal adlı öğrencim, 40 derece ateş ile zeybek oynadı bu gece. İçindeki Zeybek Ateşi onu hasta yatağından kaldırmaya yetti. Mutluyuz ve gururluyuz. Tire Halk Eğitimi Merkezi’ne de verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi