Tireli hayırsever işadamı Atila Çallıoğlu ilçede yaptırdığı Fen Lisesi’nde eğitim gören en başarılı 5 öğrenciyi 5 günlük Paris seyahati ile ödüllendirdi


Ergün ÇELİK




Tire’de, hayırsever işadamı Atila Çallıoğlu tarafından yaptırılan Tire Belgin Atila Çallıoğlu Fen Lisesi’nde okuyan öğrencilerin başına talih kuşu kondu. Ders not ortalamaları ile deneme sınavlarında en yüksek puanları alan 5 öğrenci hayırsever işadamı Atila Çallıoğlu tarafından toplam 5 günlük “Paris” seyahati ile ödüllendirildi. Halilcan Karakurt, Şefika Akman, Onur Dicle, İpek Ayça Aydın, Alperen Soyar adlı öğrenciler rehber öğretmenleri Fatma Mut gözetiminde 27 Ağustos tarihinde Fransa’nın başkenti Paris’e hareket edecek. Gezinin 6 bin Euro tutarındaki masrafları ise hayırsever iş adamı Atila Çallıoğlu tarafından karşılanacak. Kafile, 5 gün Paris’te kaldıktan sonra 31 Ağustos’ta Tire’ye dönecek.

SÖZ VERDİ YERİNE GETİRDİ
Geçen yıl, okulun açılışında öğrencilere verdiği sözü yerine getirdiğini ifade eden başarılı işadamı öğrencileri teşvik etmek amacıyla benzer uygulamaların gelecek yıllarda da süreceğini söyledi. Okulu yaptırdıktan sonra bir kenara çekilmediğini, aksine sorumlulukları çerçevesinde maddi ve manevi olarak her açıdan destek olduğunu anlatan Çallıoğlu, “Fen lisemiz Tiremizin gözbebeği. Günümüzde okullar arasında müthiş bir yarış yaşanıyor. Geçen yıl kayıt döneminde inşaat halindeydik. Yatılı olarak hizmet vermemize rağmen internet sitelerinde okulumuz yatılı olarak görünmüyordu. Bu yüzden Türkiye’nin dört bir yanındaki öğrenci ve ailelerine kendimizi tam olarak anlatamadık. Tanıtım aşamasında eksiklikler yaşandı. Ancak bu yıl yaşadığımız sorunları geride bıraktık. Seçkin eğitimci kadromuz, modern binamız ve sosyal olanaklarımızla ön plana çıkıyoruz. Öğretim yılının başlangıcında, öğrencilerimizin elde edecekleri yeni başarıları taçlandıracak güzel sürprizlerim olacak. İşadamı kimliğimin dışında, bir makine mühendisi olarak Tire’nin Fen Lisesi ile gurur duyuyorum.” dedi. 

400 ÖĞRENCİ KAPASİTELİ
Okul Müdürü Mesut Soyaslan ise “400 öğrenci kapasiteli okulumuzda geçen yıl kayıtlara birinci sınıflardan başladığımız için doğal olarak toplam 122 öğrenci eğitim görüyor. Bu sene öğrenci sayımız 212’ye ulaşacak. 200 kız ve erkek öğrencimize yatılı olarak eğitim olanağı sunuyoruz. Hayırsever işadamı Atila Çallıoğlu eğitim ve öğretimin her aşamasında bizlere maddi ve manevi desteğini esirgemiyor. Öğrencilerimizi teşvik ederek, başarıyı ödüllendiriyor. Paris’e gidecek öğrencilerimiz ve eğitim kadromuz adına kendisine teşekkür ederim” diye konuştu.



Editör: Haber Merkezi