Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri kendi aralarında organize olarak öğretmen ve arkadaşlarından topladıkları bağışlar ile hastaneye gerekli olan cihazın alınmasını sağladılar.

İzmir Dr. Behçet Uz Hastanesi’ne okuldan projede görevli 6 öğrenci ve 4 öğretmen Hastane Vakıf yönetiminin davetlisi olarak 12 Şubat 2018 tarihinde gitmişlerdir. Vakıf  Yönetim Başkan Yrd.: Mustafa VARDAN ve Vakıf Halkla İlişkiler Müdürü Mübeccel ALKAN   öğrenci ve öğretmenleri çok sıcak bir atmosferde karşıladı. Projede yer alan öğrenci, öğretmen ve vakıf yöneticileri birlikte ayakta tedavi merkezinde çocuklara hediyeler vermek sureti ile her çocuk ile birebir ilgilendiler. Birimde çalışan sağlık personeli ve hasta yakınları yapılan bu duyarlı davranıştan dolayı çok mutlu oldular ayrıca bu yaştaki öğrencilerin böyle duyarlı projelere el atmalarının çok anlamlı olduğunu ifade ettiler.

                Ayrıca çocuklarda  ‘Lösemi Hastalığı’  ve bu hastaların ihtiyaçları konusuna bir şekilde dikkat de çekmişlerdir. Proje sürerken Vakıf ile yapılan görüşmede o birimde kullanılan özel bir sedye ihtiyacından söz edilmiştir. Öğrenciler bu aşamadan sonra okulda adete bir seferberlik düzenleyip gerekli parayı topladılar ve vakıfa bağışladılar.

Editör: Haber Merkezi