Mezun olduğu okula yıllar sonra müdür olarak geri dönen Dilek Aksoy Tok, Tire Kız Meslek Lisesi’nin geçmişindeki başarılı günlerine gelmesi için elinden gelen gayreti göstermenin boynunun borcu olduğunu belirtti.



Tire Kız Meslek Lisesi ‘Giyim Üretimi’ bölümünden 1988 yılında mezun olduktan sonra üniversite hayatına başlayan ve ardından da öğretmenlik mesleğine 1992 yılında Çorum’un kargı ilçesinde başlayan Tireli eğitimci Dilek Aksoy Tok, yıllar sonra yeniden memleketine dönmenin, özellikle de mezun olduğu okuluna müdür olmanın sevincini ve onurunu yaşıyor.

Bir zamanlar bahçesinde arkadaşları ile oturduğu sınıflarında eğitim aldığı okula müdür olacağını belki de aklının ucundan geçirmeyen Dilek öğretmen, 2014-2015 eğitim öğretim yılı başı itibarı ile Tire Kız Meslek Lisesi Müdürlüğü görevine atandı.

22 YILLIK MESLEK HAYATININ 20 YILI İDARECİLİKLE GEÇTİ
22 yıllık meslek hayatının 20 yılını idareci olarak geçiren Dilek öğretmen, sırasıyla; Çorum Kargı’da 1 yıl öğretmen, Balçova Halk Eğitim Merkezinde 1 yıl öğretmen, Gaziemir Kız Meslek Lisesi’nde 5 yıl müdür yardımcılığı, Ödemiş Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi’nde 10 yıl müdür, Gaziemir IMKB Kız Meslek Lisesi’nde 2 yıl müdür ve Gaziemir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde 2 yıl Milli Eğitim Şube Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 

“BU GÖREV AYNI ZAMANDA BÜYÜK BİR SORUMLULUK”
Son olarak memleketi Tire’ye atanan Dilek Aksoy Tok, ilkokulu Tire Dört Eylül İlkokulunda, liseyi ise Tire Kız Meslek Lisesinde bitirdiğini belirtti. Evli olan Aksoy Tok, üniversiteye giden bir kız çocuğuna sahip. Tire’ye atanması ile ilgili olarak kısaca duygularını dile getirdi: “Kendi ilçeme, mezun olduğum okuluma atanmış olmak, hem çok mutluluk verici hem de büyük sorumluluk isteyen bir durum. Önceki arkadaşlarımın bıraktığı yerden, keyifle devir aldığımı bu görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışacağım. Öğrencilerimizi hem mesleki hayata, hem de bir üst eğitim olan üniversite eğitimine en iyi şekilde hazırlamaya çalışmak boynumun borcu olacaktır.” 

Editör: Haber Merkezi