Özel Tire Bilgi Koleji 6. sınıf öğrencileri Mert Bilge Tosya ve Çağan Batın Kurt geliştirdikleri “Mekatronik kol”  projesiyle Avusturya’da INNOC tarafından düzenlenen yarışmada 856 proje arasından dünya ikinciliğini elde etti


Ergün ÇELİK

HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA

Tire Özel Bilgi Koleji öğrencileri, Mert Bilge Tosya (12) ve Çağan Batın Kurt (12), geliştirdikleri “Mekatronik kol”  ile dünya çapında ses getirdi. Başarılı öğrenciler, Avusturya’nın başkenti Viyana’da INNOC tarafından düzenlenen yarışmada “Mekahand” adlı proje ile toplam 856 proje arasından dünya ikinciliğini elde etti. Yarışmaya 56 ülke katıldı. Genç mucitlere ödülleri Viyana’da düzenlenen törenle verildi. Tire Bilgi Koleji yarışmaya “Mekahand” ve “Süperline” projeleriyle toplam 4 kişilik öğrenci grubuyla ile katıldı. Kafilede, Mert Bilge Tosya (12), Çağan Batın Kurt (12), Melisa Selin Arslan (13) Enes Gökberk Altuğ (12) adlı öğrenciler ile proje koordinatörleri Volkan Güçük ve Halil İbrahim Uçar adlı rehber ve PDR öğretmenleri yer aldı.

ENGELLİLERE UMUT OLACAK
Kafilenin yaklaşık 1 haftadır Avusturya’da bulunduğunu ifade eden Okul Müdürü İsmail Özgüç, “elde edilen başarı hepimiz için itici güç oldu. Öğrencilerimizin geliştirdiği “Mekahand” projesi ile engelli vatandaşlarımıza yeni bir umut ışığı yakmak istiyoruz. Temel anlamda, onların hayatlarını kolaylaştırmak amaçlanıyor. “Mekahand”, hem elektronik hem de mekanik bir aparat. El bileğine ve kola takılarak kullanılıyor. Mekatronik kolun bakım ve tamiri ise son derece kolay. Gelecek yıl okulumuzda tam donanımlı bir ‘robot’ laboratuarı kuracağız. Öğrenci, öğretmen ve bizlere sonsuz destek veren velilerimize teşekkür ederiz. Öğrencilerimizi ödüllendireceğiz” dedi.

INNOC’un uzmanlık alanları
*Robatik
*İnsan Bilgisayar Etkileşimi
* Yapay zeka
* Akıllı kontrol mühendisliği
*Sensör Teknolojisi
*Gömülü ve real sistemler






HABER VİDEOSU:

Editör: Haber Merkezi