Tire Fatih Ortaokulu’nda görevli bayan resim öğretmeni, derste olduğu sırada bayan bir veli tarafından önce sözlü olarak sonra da fiziki olarak saldırıya uğradı.

 

Ercan ÇELİK

 

Tire’nin en kalabalık okullarından olan Fatih Ortaokulu’nda geçtiğimiz gün yaşanan olayı eğitim camiasını ayağa kaldırdı. Okulda görevli resim öğretmeni Çağrı Tekinci (37) derste olduğu sırada içeriye giren bir bayan bir öğrenci velisi tarafından tartaklandı.


Edinilen bilgilere göre olay şu şekilde gerçekleşti; Çağrı Tekinci derste olduğu esnada sınıfa giren bayan öğrenci velisi çocuğunun ders için gerekli olan malzemelerini getirdi. Bu esnada öğretmenle arasından kısa bir münakaşa yaşadılar. Öğretmen Çağrı Tekinci’nin ifadesine göre derslikten çıktılar ve sözlü tartışma burada da devam etti. Daha sonra diğer sesleri duyan diğer öğretmenler de olaya müdahele etmeye çalışsa da Çağrı Tekinci, veli tarafından tartaklandığını ve yumruklandığını ifade etti.


Olayın ardından 10 gün iş “iş göremez” raporu alan Çağrı Tekinci, veliden davacı olduğunu belirtirken, 15 yıllık meslek hayatından daha önce böyle bir olayla karşılaşmadığını söyledi.


Olayı haber alan diğer okullarda görevli öğretmenler ve eğitim sendikalarından bazıları okul önüne gelerek eylem yaptılar. Bazı sendikalar ise yaşanan çirkin olayı kınadıklarına dair basın açıklamaları yaptılar.

 

Editör: Haber Merkezi