Başarılarla dolu bir dershanecilik geçmişinin ardından özel okula dönüşen ve  “Özel Boğaziçi Temel Lisesi” adıyla eğitim ve öğretim hizmetlerini ‘okul’ ve ‘özel öğretim kursu’ kulvarlarında sürdüren Boğaziçi Lisesi, yeni eğitim-öğretim yılına hazır.
Kurumda yakalanan başarının mimarı olan güçlü öğretmen kadrosu, yeni eğitim-öğretim sezonu öncesinde, büyük oranda korundu. Korunan kadro, branşında etkili yeni öğretmenlerin okul bünyesine kazandırılması ile adeta gücüne güç kattı.
 

GÜÇLÜ KADRO ŞU İSİMLERDEN OLUŞUYOR
Okulun kurucusu ve Lise Müdürü olan Yunus Özfırat’ın liderliğinde güçlü öğretmen kadrosu şu isimlerden oluşuyor:Kurs Müdürü Ayşen Kayael Yavuzoğlu, Müdür Yardımcısı ve Tarih Öğretmeni Zeynep Çıvgın, Mustafa Yavuzoğlu (Matematik), Sadık Bayır (Matematik), Halil Güngör (Matematik), Hasan Basri Çetin (Matematik), Hatice Güner (Matematik), Ahmet Yeterel (Matematik), Gülşen Bozdağan (Kimya), Ayşin Memiş (Kimya), Mehmet Aydın (Fizik), Mustafa Yıldırım (Fizik), Serap Berber Gözek (Biyoloji), Güliz Yükçü (Biyoloji), Emin Fidan (Edebiyat), Hülya Karakuş (Edebiyat), Özge Cun (Edebiyat), Meryem Torun (Coğrafya), Figen Özçırak Bayır (Tarih), Ömriye Gülcüoğlu (Rehber öğretmen), Halil Özdere (Yabancı Dil).

ÖZFIRAT, “ OKULUMUZ KAYITLARINDA % 300 ARTIŞ OLDU ”
Konu ile ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz Boğaziçi Temel Lisesi Kurucusu ve Müdürü Yunus Özfırat önemli açıklamalarda bulundu. Özfırat, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde okulla ilgili gelişmeler ve hazırlıkları hakkında şunları söyledi:
“2015-2016 Öğretim yılında toplam 30 öğrenci ile öğretime başlayan Boğaziçi Temel Lisemiz 21 mezun verdi. Okulumuz o yıl; tıp, diş hekimliği, mühendislikler, hukuk, işletme, iktisat, öğretmenlik vb. çeşitli alanlarda 17 öğrencisini üniversiteye gönderdi.
Bu başarının ardından öğrenci sayısını 30’dan 120’ye çıkararak % 300 gibi inanılmaz bir öğrenci artışı gösteren okulumuz, 66 mezun öğrencisi ile nicel başarısı yanında 2016-2017 yılında da üniversiteye en çok öğrenci göndererek kitlesel başarıda Tire’nin en başarılı Özel Temel Lisesi oldu.
Eğitim öğretime başladığımız ilk yıldan itibaren; bize inanarak ve güvenerek okulumuza kayıt yaptıran öğrencilerimize ve duyarlı ailelerine sonsuz teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimizin gayretli çalışmaları ve güçlü öğretmen kadromuz ile başarılarımızı daha da artıracağımıza inancımız tamdır. Onların güvenlerini boşa çıkarmamak ve hedeflerine ulaşmalarını sağlamak için canla, başla, gayretle çalışıyoruz.
Tabii ki bu başarılarda, Boğaziçi Eğitim Kurumlarının dershanecilikten gelen, deneyimli, değişmeyen fakat güçlenerek artan uzman kadrosunun payı çok büyüktür. Onlara da buradan sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.”

“01 AĞUSTOS 2017 TARİHİNDEN BERİ YGS-LYS KURSLARIMIZ DEVAM EDİYOR”
Özfırat sözlerinin devamında , “11. sınıftan 12. sınıfa geçen öğrencilerimiz ile 1 Ağustos 2017’den beri YGS-LYS kursları yapıyoruz. Bu sene çıtayı yükselterek geçen yıllardaki başarılarımızı daha da artıracağız. Bu konuda çalışmalarımıza şimdiden başladık. Bizler inandık, çalışıyoruz, başaracağız, kazandıracağız” dedi.

“MEZUN ÖĞRENCİLERE KURS VEREN MEB ONAYLI ÖZEL ÖĞRETİM KURSU BOĞAZİÇİ’NDE”
Özfırat sözlerini şu cümlelerle bitirdi: “Mezun öğrencilerimiz için kurs verebilen MEB onaylı özel öğretim kursu sadece Boğaziçi Eğitim Kurumlarında mevcuttur. Ayrıca Temel Lise’mizde MEB onaylı 5 dersten kurs verme onayımız da var. Mezunlar, hem Kurs merkezimizden hem de Temel Lise Bilim Kursları’ndan göreceği öğretim ile yıl boyunca tüm eksiklerini tamamlayacaklardır. 2017 - 2018 Eğitim ve Öğretim yılında da güçlü kadromuzla başarılarımızı devam ettireceğiz. Hem ‘Temel Lise’ hem de ‘Mezunlar İçin Özel Öğretim Kursu’ kayıtlarımız devam etmektedir. Sayın halkımıza duyurulur. Saygılarımla.”
 
 
 

Editör: Haber Merkezi