Tire jandarma ve emniyet trafik ekipleri iki köyde gönüllü öğrencilere ‘okul geçidi trafik görevlisi eğitimi’ verdi. Büyükkale’de 4, Yeni Çiftlik ise 3 öğrenci, Okul idaresinin görevlendirmesi halinde bu önemli görevi üstlenecek.


Tire ilçe trafiğinin, her yıl katlanarak artan araç sayısı ile birlikte, daha da dikkat edilmesi gereken bir hal alması, Tire Emniyet ve Jandarma trafik timlerinin daha çok eğitim ve bilinçlendirme çalışması yapmasına neden olmakta.


Her an her yerde olma imkanı bulunmayan jandarma ve emniyet trafik ekipleri, başta çocuklar olmak üzere tüm vatandaşların trafik kazalarından en az şekilde etkilenmesi için eğitim, bilinçlendirme ve gönüllü yardımcı trafik görevlileri oluşturma çalışmalarını aralıksız sürdürmekte. 

ÖĞRENCİLER ARKADAŞLARINA YOL GEÇİŞLERİNDE YARDIMCI OLACAK
Bu çalışmaları kimi zaman ayrı, kimi zaman ise ortak bir şekilde gerçekleştiren Tire Emniyeti ve Jandarması, geçtiğimiz günlerde güzel bir ortak çalışmaya imza attılar. İlçeye bağlı Büyükkale ve Yeni Çiftlik (köyleri) mahallelerindeki köy okullarında bulunan ve köyü ortadan ayıran karayolunda geçmek zorunda kalan öğrencilere teorik ve uygulamalı ‘güvenli yol geçişi’ hakkında bilgiler verdi. Bu uygulamalarda, konunun uzmanları tarafından gönüllü ‘Okul Geçidi Trafik Görevlisi’ olan öğrencilere ‘güvenli yol geçişi’, ‘araçların nasıl durdurulacağı’ konularında eğitim verildi ve uygulamaları yapıldı.

“SÜRÜCÜ VE YAYALARIN EĞİTİMİNE AYRICA ÖNEM VERMEKTEYİZ”
Konuyla ilgili olarak Tire Emniyeti’nden yapılan açıklamada, şunlar ifade edildi: “Trafikte, her geçen gün, yaya ve araç sayısı artmakta ve artan trafikle birlikte birde bilinçsiz sürücü ve yayalar kurallara uymadığında trafik çekilmez hal almaktadır. Bu nedenle İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak sürücü ve yayaların eğitimine ayrıca önem vermekteyiz.
Geleceğimizin olan çocuklarımızı, bilinçli sürücü, yolcu ve yaya olarak yetiştirmek için İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı olarak sürekli mücadele etmekteyiz. Tire’de 2014-2015 eğitim ve öğretim sezonunda Tire Jandarma Komutanlığı ile koordineli olarak devam ettiğimiz eğitimlerimize, öncelikle, konumu itibarı ile şehirlerarası yol kenarında olması ve yoldan geçen öğrencilerimizin can güvenliğini sağlamak amacı ile Büyükkale ve Yeni Çiftlik ortaokullarından devam edilmiştir.
Büyükkale Ortaokulu’ndan 4, Yeni Çiftlik Ortaokulu’ndan 3 öğrenciye, ‘Okul Geçidi Trafik Görevlisi’ yetkisi verilmiş olup, okul yönetimi tarafından görev verilmesi halinde araçların durdurulması ve öğrencilerin güvenli şekilde geçişlerini sağlama teknikleri uygulamalı olarak gösterilmiştir. Ayrıca okuldaki uygun durumdaki diğer öğrencilerimize de; ‘temel trafik kuralları’, ‘okul geçitlerinde uyulması gereken genel kurallar’, uygulamalı olarak gösterilmiştir. Unutmayalım ki ! Trafikte bir hata tüm doğruları götürür.”

Editör: Haber Merkezi