Tire Belediyesi 2013 yılının Kasım ayında, Kaymakamlık, Milli Eğitim Bakanlığı ve UNİCEF'le iş birliği yapmış ve bu işbirliği neticesinde imzalanan protokolle bir Avrupa Birliği Projesi olan Tire Belediyesi Anne ve Çocuk Geliştirme Merkezi’ni açmıştı. Başarıyla hayata geçirilen bu özel proje yoğun ilgi görmüş ve dar gelirli ailelerin çocuklarının eğitimine büyük katkı sağlamıştı.



Merkezin yoğun ilgi görmesi ve artan talepleri göz ardı etmeyen Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in girişimleriyle 2. Anne-Çocuk Geliştirme Merkezi bugün yapılan mütevazı bir törenle açıldı. Başkan Çiçek’in talimatıyla kısa zamanda yapılan çalışmalarla hazır hale getirilen, mülkiyeti Tire Belediyesi’ne ait eski Sağlık Meslek Lisesi’nin bulunduğu bina bundan böyle 2. Anne-Çocuk Geliştirme Merkezi olarak hizmet verecek. Tire Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün ortak projesi olan 2.Anne-Çocuk Geliştirme Merkezi’nde 3-6 yaş arası çocuklar eğitim görecek.

Merkezin sabah yapılan açılış törenine Tire Kaymakamı Mehmet Demirezer, Tire Belediye Başkan Yardımcısı Mengü Önler, Jandarma Yzb. Emre Davutoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, Tire Halk Eğitim Müdürü Turhan Eke ile çok sayıda öğrenci velisi ve davetli katıldı.

Merkezin bahçesinde yapılan tören Tire Belediyesi Armoni Bandosu eşliğinde çalınan İstiklal Marşı’yla başladı. Hep birlikte söylenen İstiklal Marşı’nın ardından mikrofona, günün anlamına dair konuşmalarını yapmak üzere Tire Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turhan Eke geldi. Tire Belediyesi ve Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’le yapılan güzel çalışmalardan duyduğu memnuyeti dile getiren Eke,  Tire Belediyesi’nin sunduğu imkanlardan ve desteklerinden dolayı teşekkürlerini ifade etti. Açılışı yapılan birimde başlangıçta 20 çocuğumuzun okul öncesi eğitim alarak eğitim hayatına başladığını söyleyen Eke, “9 derslik ve 2 idari odanın da bulunduğu bu binada zamanla okul öncesi öğrencilerinin yanı sıra; özel eğitim öğrencileri ve yetişkinlere yönelik de eğitim faaliyetlerimiz devam edecek.” dedi. 

Turhan Eke’nin konuşmalarının ardından kürsüye davet edilen Tire Belediye Başkan Yardımcısı Mengü Önler 2013 yılında ilki açılan Suratlı mevkiindeki Anne ve Çocuk Merkezi’nin ulaştığı başarıdan bahsederek, “daha çok çocuğumuzun eğitim alabilmesi için Belediyemiz Halk Eğitim Merkezimizle birlikte bu güzel çalışmaya imza attık. Amacımız çocuklarımızın bilgiye, ilime açık; özgüvenli ve özgür bireyler olarak yetişmesini sağlamaktır. Bu projeye destek olan ve katkıda bulunan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” Dedi. 



"HERŞEY ÇOCUKLARIMIZA GÜZEL BİR GELECEK KURMAK İÇİN"
Törende son olarak günün anlamına dair konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Tire Kaymakamı Mehmet Demirezer de okula başlamak için 7 yaşın çok geç olduğunu dile getirerek; olabildiğince erken yaşlarda çocuklarımızı eğitim hayatına hazırlamamız gerektiğini söyledi. “Bizim anlayışımız, her şey çocuklarımıza daha güzel bir gelecek kurmak için çalışmaktır. Bu ailelerimiz için de böyledir. Bu amaç doğrultusunda elimizden gelen tüm imkanları kullanarak planlamalar yapmalıyız. Bu konuda belediyemiz ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz’le birlikte güzel bir çalışmaya imza attık. İnşallah başka çalışmalarımız da devam edecek. Bu güzel çalışma için Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek Beyefendi’ye, Halk Eğitim Merkezi’nin değerli yöneticilerine ve emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür ediyor saygılar sunuyorum.” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Engelliler Ritim Grubu ile Tire Belediyesi Anne ve Çocuk Geliştirme Merkezi’nde, Kadın Danışma Merkezi kreşinde ve Halk Eğitim Merkezi’nde eğitim gören minikler gösterilerini sundular. Gösterilerin ardından kesilen kurdeleyle merkez hizmete girmiş oldu.

Editör: Haber Merkezi