Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı “Erasmus + Programı Mesleki Eğitim Öğrenici Ve Personel Hareketliliği (KA102) Faaliyeti” 2017 yılı teklif çağrısı dönemi proje başvurularına ilişkin sonuçlar kabul listesine göre; Tire Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 2017 yılında hazırlayıp Ulusal Ajansa sunduğu, “Avrupa’ya açılan kapılar” başlıklı projesi kabul edildi. Bu çerçevede okul öğrencilerinden oluşan bir grup, başlarındaki öğretmenleriyle birlikte Baltık ülkesi Litvanya’ya kısa dönem mesleki eğitim için gidecek.
 

PROJENİN BEDELİ; 31 BİN 401 EURO
Konu hakkında bilgisini aldığımız Tire Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü  Hüseyin Çamlıca, “2017 yılı içinde  hazırlayıp Ulusal Ajansa sunduğumuz  ‘Avrupa’ya açılan kapılar’ başlıklı 31 bin 401 Euro’luk projemizde kabul edildi.” diyerek,  projenin toplam bedelini ifade etti. 

ALMANYA’YA GİDEN İLK GRUP “BİLİŞİM VE ELEKTRİK-ELEKTRONİK” ÖĞRENCİLERİ
Proje çerçevesinde iki farklı grubun oluşturulduğunu, bunlardan ilkinin Ocak sonu, Şubat başı itibarı ile Avrupa’ya gidip geldiğini, ilk gurubun Almanya’da staj eğitimi aldığını belirten Çamlıca, ilk grupla ilgili olarak şu bilgileri verdi: “Okulumuzdaki 3 ayrı alanı kapsayan projemizde, birinci akışımızı ‘21 Ocak 2018-03 Şubat 2018’ tarihleri arasında 2 ayrı alan olarak Bilişim Teknolojileri/Elektrik-Elektronik Teknolojileri alanındaki 10 öğrencimiz ve 1 refakatçi öğretmenimiz ileride Erfurt/Almanya’ya İnternet Teknolojileri Bilişim Teknolojileri ve bu teknolojilerin elektroniği üzerine 2 hafta olarak staja eğitimi olarak gerçekleştirilmiştik.” 

2. GRUP OLAN “MOBİLYA VE İÇ MEKAN TASARIM” ÖĞRENCİLERİ LİTVANYA’YA GİDECEK
Müdür Çamlıca, 18 Mart günü yola çıkacak olan ve Baltık ülkesi Litvanya’ya gidecek olan ikinci grupla ilgili olarak da şu bilgileri verdi: “2. akışımızı da Mobilya İç Mekan Tasarımı alanında 10 öğrencimiz ve 1 refakatçi öğretmenimiz ile ‘18 Mart 2018-01-Nisan 2018’ tarihleri arasında Vilnius /Litvanya’ya Mobilya İmalat Sektörü, Ahşap Teknolojileri üzerine 2 hafta olarak staja gideceklerdir. Okulumuzun ve öğrencilerimizin ufkunu açan  proje çalışmalarımız her yıl hazırlamaya devam edeceğiz.” 
 

Editör: Haber Merkezi