Tire'de yaşayan evli ve 2 çocuk annesi Yıldız Ergin Tuver, geçtiğimiz yıl Kur'an-ı Kerimi öğrenmek için Tire'de Kuran Kursuna kayıt yaptırdı. Tire İlçe Müftülüğü'nde Kuran öğretmeni hafız Nafize Aşıkoğlu ile yolları kesişen Yıldız Tuver, kuranı öğrendikten kısa süre sonra hafız olmaya karar verdi. Bunu hocası ile paylaşan Tuver, hocasından da destek alınca hafızlık çalışmalarına başladı. Kısa süre de Kur-an-ı Kerimi ezberleyen Yıldız Tuver Hafızlık sınavlarına girdi. Sınavları da başarıyla veren Tuver Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan belgesini almaya hak kazandı.

BELGESİNİ İLÇE MÜFTÜSÜ VERDİ

Geçtiğimiz gün Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından İlçe Müftülüğü'ne gönderilen belge, Tire Müftüsü Şaban Sadan tarafından teslim edildi. Müftülük makamında gerçekleşen mini törende hafızlık belgesini Tuver'e teslim eden Tire Müftüsü Şaban Sadan; "Öğrenmenin yaşı yoktur. Yıldız Hanım gösterdiği üstün başarı ile kısa süre de Kur-an'i Kerim'i ezberleyip hafız olarak belgesini almıştır. Kendisini bu örnek başarıdan dolayı tebrik ediyor, bundan sonraki yaşamında başarılar diliyorum." dedi.

HER ŞEY HAYAL ETMEKLE BAŞLAR

Hafızlık serüveni ile ilgili konuşan Yıldız Tuver şunları söyledi. " Tire de başladığım Kuran Kursunda hayalim olan hafızlığı yapmak istedim. Ev hanımı ve 2 çocuk annesiyim bu işin çok zor olduğunu biliyorum. Çünkü iki kardeşim de hafız. Bende hayalimi gerçekleştirmek istedim. Konuyu Nafize hocama anlattım. Sağolsun beni kırmadı ve hemen çalışmalara başladık. Ev işleri ve çocuklarımı da ihmal etmeden hafızlık çalışmalarına devam ettim. Benim için zor bir süreçti ama ailemin ve hocamın desteği ile bu işi başardım. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Son olarak size şunu söyleyebilirim. Her şey Hayal etmekle başlar. Benimde hayallerim gerçek oldu çok mutluyum" dedi.

Editör: Haber Merkezi