Geçtiğimiz günlerde 2. Beyazıt’ın Şeyhülislamı Molla Ali Arabi isimli araştırma kitabıyla okuyucularıyla buluşan Ertekin’in yayınlanan 41. Kitabı aynı zamanda bir döneme ışık tutmakta. Osmanlı devletinde görev yapan 129 şeyhülislam arasında Fetva mecmuası da olan Molla Arap’ın ilim dünyası tarafından henüz bilinmeyen fetva mecmuasına da dikkat çeken Levent Ertekin’in çalışması bilinmeyen bir noktayı da araştırmacıların dikkatine sunmakta.
Eğitim ve yerel tarih konularında yaptığı araştırmalar ve kitaplarla yerel tarih alanında bölgede büyük bir açığı kapatan Ertekin, adeta kitap yazmayı görevinin bir parçası haline getirmiş. 1982 yılından bu yana sürekli kitap yazan Ertekin, görev yaptığı Küçük menderes ve Bakırçay havzalarında   araştırmacı kimliği ile  de tanınıyor.

Yazarlık hayatına  1982 yılında Türkiye’nin mevcut iki çocuk dergisinden biri olan Can Kardeş Çocuk dergisinde Küçük kahramanlar, Gazeteci Çocuk isimli iki fotoroman senaryosuyla başlayan A. Levent Ertekin’in yazma serüveni; 6 Ciltlik aile ansiklopedisi, Çıraklık eğitimlerde ders kitabı, çocuk edebiyatında masal kitapları, Şehitler ile yerel tarih araştırmalarıyla devam etti.

Yurtdışında Almanya Berlin’de “Tire ve çevresi Kültürü”, Fransa Macon Belediyesinde ve Akademi Macon’da “Lamartin ve Tire” konulu konferanslarının yanı sıra Kültür Bakanlığı İzmir kültür Müdürlüğü tarafından yapılan “Tokluoğlu sempozyumu” ile “2.Türk kültüründe Tire” sempozyumunda da bildiriler sundu. Dokuz Eylül, Ege, Atılım, Hitit, Gaziosmanpaşa Üniversitelerinin düzenlediği sempozyumlarda da yerel tarih konularında bildiriler sunan Ertekin, uzun yıllar Tire, Menemen ilçelerinde Mesleki Eğitim Merkezi müdürlükleri ile Güzelbahçe İlçe Millî Eğitim müdürlüğü görevlerinde de bulundu.

Yazarın son çalışması Tire konusundaki 13. Kitabı “ Molla Ali Arabi” isimli eseri yayınlanan Ertekin; “Yerel tarih çok önemli. Her geçen gün tarih bilincini kaybederken, zamanın ve mekanların acımasız hoyratlığına karşı eli kalem tutanların yaşadıkları şehre bir borçlarının olduğunu düşünüyorum.  Yazma serüvenim tarih denilen mahkemede daha sonra gelecek olan nesillerin bizi yargılarken bu kitaplar benim savunmamı oluşturacak. Çünkü bu çalışmalar ile geleceğe ışık tutmak istiyorum ve bireysel olarak manevi mesuliyetten kurtulmak istiyorum” diye konuştu.

Türkiye Yazarlar Birliği İzmir Şubesi kurucu Yönetim Kurulu Üyesi olan Araştırmacı yazar ve eğitimci Levent Ertekin 1961 yılında İzmir'in Tire ilçesinde doğdu. İlk ve Ortaöğrenimini Tire'de tamamladı.1982 yılında Ankara Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesini bitirdi. Ertekin, Konya Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesinde Psikolojik Rehberlik Danışmanlığı alanında yüksek lisans yaptı.Aynı zamanda sosyoloji son sınıf öğrencisi olan A.Levent ERTEKİN , 2015 yılından bu yana 75. Yıl Çiğli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğretmenlik görevini sürdürmekte..

Editör: Haber Merkezi