Ege Üniversitesi Tire Kutsan Meslek Yüksek Okulu, 18. Dönem mezunlarını verdi. Önceki gün düzenlenen ailelerinde katıldığı mezuniyet töreninde 160 genç kep fırlattı.


1994 yılında kurulan ve o günden bu yana, hep daha büyüyerek ve güçlenerek yoluna devam eden Ege Üniversitesi Tire Kutsan Meslek Yüksek Okulu, kuruluşunun 20. Yılını kutladığı şu günlerde, 18. Dönem mezunlarını vermenin mutluluğunu yaşadı.
Toplam 6 bölümde okuyan 160 öğrenci, 2013-2014 eğitim yılı sonu itibarı ile okuldan mezun oldu. Önceki gün Belediye Kültür Salonu’nda gerçekleştirilen ve öğrencilerin gururlu ailelerinin de katıldıkları mezuniyet töreninde büyük heyecan ve mutluluk vardı.

Okulun 2013-2014 mezuniyet dönemi 1.’si Nefide Nilay Korkut oldu. Okulun 6 bölümünün 1.’leri ise şu isimlerden oluştu; Nefide Nilay Korkut (Bilgisayar Bölümü), Ufuk Özdemir (BilgisayarBölümü 2. öğretim), Ceyda Özgül (Gıda Teknolojisi Bölümü), Ebru Koca (Gıda Teknolojisi  Bölümü 2. öğretim), Zeynep Erdoğan (Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümü), Seher Can (Su Ürünleri Bölümü). 

6 BÖLÜMDEN TOPLAM 160 ÖĞRENCİ MEZUN OLDU
Salonun tamamen dolduğu törene protokol üyeleri de katıldı. Okul Müdürü Prof. Dr. Harun Raşit Uysal ve öğretim görevlilerinin konukları karşıladıkları mezuniyet törenine gelenler arasında; Kaymakam Hüseyin Ergi, Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Ölçer, okulun kurucu müdürü olan emekli Prof. Dr. Fikret İkiz gibi isimler yer aldı.

“KİMSEYİ DİLİNDEN, DİNİNDEN, RENGİNDEN VE MİLLETİNDEN DOLAYI ÖTEKİLEŞTİRMEYİN”
Program, yeni mezunların sahneye anons edilmesi ve müzik eşliğinde sıralı şekilde salondan içeri girip sahneye çıkmaları ve orada sıralanmaları ile başladı. Daha sonra Okul Müdürü Prof. Dr. Harun Raşit Uysal bir konuşma yaptı. Uysal’ın konuşmasında, “Bugün burada mezun olan öğrencilerimize veda etmiyoruz. Onlar hep bizim kalbimizde bundan sonra da kalbimizde olacak. Bundan 2 yıl önce aileleri tarafından bize teslim edilen öğrencileri bizler eğitim almış donanımlı gençler olarak yeniden ailelerine veriyoruz. Bundan sonraki hayatlarında hiç kimseyi dilinden, dininden, renginden, milletinden dolayı yargılayıp ötekileştirmeyen çağdaş, modern ve bilgili bireyler olarak hayatın içinde olmalarını dileriz. Ülkemizin birlik ve beraberlik ihtiyacının yüksek olduğu şu günlerde, ülkemizin geleceğine olumlu katkıda bulunacaklarına olan inancım tamdır.” dedi.

İKİZ, OKULUN YILLAR İÇERİSİNDE BÜYÜK MESAFELER KAT ETTİĞİNİ BELİRTTİ
Uysal’ın ardından sahneye davet edilen Okulun kurucu müdürü emekli Prof. İkiz kısa bir konuşma yaptı. İkiz, konuşmasında Okulun ilk yıllarından bu güne büyük mesafeler kat ettiğini büyük bir gururla gördüğünü ve bundan mutluluk duyduğunu söyledi. İkiz, kendisini unutmayıp bu güzel programa davet eden Okul yöneticilerine çok teşekkür etti ve mezun olan öğrencilere gelecek hayatlarında başarılar diledi.

“TİRE MYO, GURUR KAYNAĞIMIZDIR”
Sahneye Kaymakam Hüseyin Ergi, konuşmalarını yapmak üzere davet edildi. Ergi, mezunları tebrik ettiğini belirtti ve Ege Üniversitesi Tire Kutsan MYO’nun Tire için gurur kaynağı olduğunu söyledi. Ergi, “Fakat artık Tire için bu yeterli değil. İlçemize en azından bir fakülte şart. Bunun için Ege Üniversitesi yönetimi ile sürekli istişare içindeyiz. Ege Üniversitesi ile akraba olduk neredeyse. İnşallah Tire’ye fakülteyi kazandıracağız.” şeklinde konuştu ve gençlere gelecek hayatlarında mutluluk ve başarılar diledi.

“MEZUNİYETİN HEYECAN VE HAKLI GURURUNU YAŞIYORUZ”
Konuşmasını yapmak üzere mikrofona gelen son isim Okulu 1.’si Nefide Nilay Korkut oldu. Korkut, konuşmasında 2 yıllık okul sürecini başarılı bir şekilde sonlandırıp mezun olmanın haklı gurur ve heyecanını yaşadıklarını belirtti. Genç öğrenci, Atatürk’ün belirttiği ilkeler ışığında ülkeye faydalı bireyler olarak bundan sonraki hayatlarında çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti ve kendilerine emek veren tüm öğretmenlerine çok teşekkür etti.
 



Editör: Haber Merkezi