Bir yandan çevremizdeki mazlum insanların haklarını korumak için çabalarken ,diğer yandan içeride  terör  belası ile  nice canlar pahasına mücadele ediyoruz.

        Böyle zor günlerde aramızdaki bağların zayıflayarak birbirimize düşmemiz diğer  zamanlara göre çok daha kolay olduğundan  daha dikkatli davranmamız gerekmektedir.Unutmayalım ki ,bizler bir binanın taşları gibi birbirimize kenetlenmişiz.Kimsenin bizi ayırmaya Allah (cc) izniyle gücü yetmez  ve asla da yetmeyecektir.

         Son zamanlarda ,bazı dış mihrakların milletimizin birlik ve beraberliğini bozmak  ve milletimizin bir kesimini  devletle karşı karşıya getirmek gibi dehşetli  bir plan  kurduklarına  ve bunu kademeli olarak uygulamaya koyduklarına şahit oluyoruz.

        Milletimizi birbirine düşman etmek ve ülkemizi yıllarca geriye götürmek emeliyle  hazırlanan bu oyuna gelinmemesi için  “ittihat, asayişi muhafaza  ve devlete itaat” konularında bazı hakikatleri hatırlamamız bir zorunluluk haline gelmiştir.

      Konuya Üstat Bediüzzaman  Hazretlerinin şu cümlesi ile başlamak istiyorum: “Bizler muhabbet  fedaileriyiz  husumete (düşmanlığa) vaktimiz yoktur.(Tarihçe-i  Hayat)” 

      Üstat Bediüzzaman  Hazretleri  hayat boyunca daima Alem-i  İslâm’ın  ittihadına ,milletin birlik ve beraberliğinin muhafazasına çalışmış ,her zaman asayiş ve huzurdan yana olmuş talebelerini ; “Asayişin manevi bekçileri”  olarak nitelendirmiş ,onlara her zaman sabrı ve müspet hareketi tavsiye etmiştir.

       Vatan ; tahassungâhımızdır  ,evimizdir ve ibadethanemizdir. Bu dünyanın nimetlerini  o hanede kazandığımız gibi ,cenneti ve ebedi saadetimizi de yine orada kazanacağız.Vatan cennetin bir salonudur.Bunun içindir ki, “Vatan sevgisi imandandır” denilmiştir.

       Peygamber efendimiz (SAV) vatanını pek ziyade severdi.Düşmanları kendisini Mekke-i Mükerreme’den çıkarttıkları gün ; “Ne yapayım?Ben seni çok seviyorum,ama düşmanlarım beni senden çıkarttılar “ diye üzüntüsünü ifade etmiştir. Peygamber Efendimiz’in  (SAV)  yanında vatanından bahsedildiğinde  mübarek gözleri hep yaşla dolardı.

       Bir insanın ailesine karşı fedakârlığı  bir ise ,devletine ve milletine karşı  bin olmalıdır. Evet Üstat Bediüzzaman  Hazretlerinin  ifadesi ile  ; “Kimin himmeti milleti ise ,o tek başına bir millettir.” (Hutbeyi  Şamiye)

       Yüce dinimizde  vatana hıyanet etmek ,devlete  karşı ayaklanmak  ve fitne çıkarmak  kesinlikle yasaktır. Bir ayette mealen (Bakara Suresi 191.Ayet) : “ Fitne çıkarmak, adam öldürmekten  daha şiddetlidir (kötüdür).” Bir ayette mealen (Hucurat ) : “Eğer mü’minlerden iki gurup birbiriyle  vuruşurlarsa  aralarını düzeltin.Şayet onlardan biri ,hâlâ ( Allah(cc) hükmüne boyun eğmeyip ) ötekisine saldırırsa Allah(cc)  emrine dönünceye kadar  saldıran tarafla savaşın. Eğer dönerse aralarını adalet ile düzeltin ve adaletli davranın. Şüphesiz Allah (cc) adaletli davrananları sever.”

    Üstat Bediüzzaman  Hazretleri   1925 yılında  devlete karşı ayaklanan  Şeyh  Said’e  şu cevabî  mektubu  yazmıştır:  “ Türk milleti asırlardan beri  İslamiyet’in bayraktarlığını yapmıştır.Çok veliler  yetiştirmiş  ve şehitler vermiştir.  Böyle bir milletin torunlarına kılıç çekilmez.Biz Müslümanız ,onlarla kardeşiz. Kardeşi kardeş ile çarptıramayız. Bu şer’an caiz değildir. Kılıç harici düşmana çekilir. Dahilde kılıç çekilemez. Bu zaman da yegane kurtuluş  çaremiz Kur’an ,iman hakikatleriyle ,tenvir ve iirşad etmektir. En büyük düşmanımız cehli (cahilliği) izale etmektir. Teşebbüsünüzden vazgeçiniz. Zira akim  kalır (sonuca ulaşamaz). Birkaç cani yüzünden binlerce kadın  ve erkek  telef olur.” Diyerek  vaz geçirmeye çalışmış  ve onun davetini red etmiştir.

 

     Cennet vatanımızda  gözü olan   iç ve dış mihraklar  bizi birbirimize düşürmek için sürekli olarak oyunlarını yenileyecektir.Lakin  Akl-ı Selim  ile hareketle bu tuzaklara düşmeyeceğiz inşaallah  Allah (cc) vatanımızı ve milletimizi şer odaklarından muhafaza eylesin Aminnnnnnnnnnn

 Selam  olsun

Gönlü güzel insanlara,

İçinde kin tutmayanlara,

Her şeyi Allah (cc) için sevenlere

Gelecek o güzel günlere

Kardeşliğe ,barışa ve huzura

Kıyamete kadar devam edecek birlik ve dirliğe ü

Selam olsun…