Uzun bir süre sonra Merhaba,

Bu süreler neden uzun oluyor? Türkiye’de gündem çok hızlı değişiyor. George Orwell ‘ın 1984’ünde bahsettiği gibi her gün ülkede olmuş haberleri olmamış gibi, olmamışları olmuş gibi gösterseler ruhumuz duymayacak.

Siyasete bağlı olarak süratle değişen gündemlerden herhangi birinin tarafı olmak yada yorum getirmek ayrı bir sorun olmaya başladı. Siz konuyu anlayana kadar konu değişiyor. Yeni konuya adapte olamadan 3. Konu üzerine fikri münakaşalara giriştiğinizi görüyorsunuz.

Yine öyle bir durumu izah etmek için bilgisayarın başına geçtim. Çünkü kimse bahsetmese bile benim bahsetmem lazım. Bunun tarihe not düşülmesi lazım.

15 Temmuz kalkışmasından sonra Amerika ile aramızda karşılıklı stratejik hamleler yapılmıştı. Bunlardan birisi Kürt vatandaşlarımız üzerinden bir programı yürüten 15 Temmuz sürecinde de aktif oluğu düşünülen Rahip Brunson’du.

Şimdi sizlerle birkaç haber alıntısı paylaşacağım hepsinin kaynağı mevcut.

I - AJAN BRUNSON

“Yazboz programı, Trump'ın Türkiye'den iadesini istediği Papaz Brunson'un 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgisine dair önemli bilgilere ulaştı. Papaz Brunson'un CIA'ye çalıştığı belirtilerek ABD'de bir harp subayı olduğu iddia edildi. Ayrıca darbe girişimi başarılı olsaydı Papaz Brunson'un CIA Başkanı olacağı dile getirildi.
..” (20.05.2017)

II - FETÖCÜ BRUNSON

“Terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla 35 yıla kadar hapis cezası istenilen ABD'li din adamı Andrew Craig Brunson'un, görüşmediğini öne sürdüğü FETÖ'nün sözde Ege Bölge imamı firari sanık Bekir Baz ile birbirlerine çok yakın yerde 293 kez GSM sinyali tespit edildi.”
 (Güncelleme Tarihi: 14.04.2018, 13:24 )

III - PKK’LI BRUNSON


“Rahip Brunson’ın cep telefonu ve sim kartının incelemesinden elde edilen bulgulara da yer verilen iddianamede, Burunson’a “Mehmet” adlı kişi tarafından gönderilen sesli mesajda özellikle Kürtlerin Hıristiyanlaştırılmasından ve karşılaşılan sorunlardan bahsedildiği, misyonerlik görüntüsü altındaki illegal faaliyetlerin Suruç ilçesinde zayıf kaldığı, bu faaliyetlerin güçlendirilmesi görevinin “Agit” isimli bir şahsa ait olduğu iddialar arasında dikkat çekiyor.” (Güncelleme: 30 Ağustos 2018, 09:55 )

IV - PAPAZ BRUNSON

Polis Akademisi mezuniyet töreninde konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, 'Amerika bizden bir papazın iadesini istiyor. Sizde de bir papaz var. Siz de onu bize verin' diyerek Gülen'in iadesi talebini bir kez daha dile getirdi. (28 Eylül 2017 Perşembe, 11:53 )

Yukarıdaki haberler alıntılarına baktığımız zaman Brunson ‘un serbest bırakılmaması lazımdı. Sadece bir değiş-tokuş için kullanılabilirdi. Amerika, FETÖ Liderini verirse karşılığında Brunson verilebilirdi. Bu millet sadece buna razı olabilirdi. Çünkü yukarıda da belirttiğim gibi 15 Temmuz süreci ile birlikte Amerika’nın Darbe kalkışmasını desteklediği hatta darbeye kalkışanların Amerika’nın bahçesinin İtleri olduğu ortaya çıkmıştı.

Dünya üzerindeki Askeri üsleri ile Dünya’nın Jandarmalığına soyunan Amerika, Türkiye’nin eski Türkiye de olduğu gibi istediğini yaptırabileceği bir dönemde olduğunu düşünüyordu. İlk hamleleri ekonomik yaptırımlar uygulamak oldu. Fakat “Cumhur İttifakının” liderleri bu durum karşısında büyük Türk Milletini birliğe beraberliğe, Devletinin yanında saf tutmaya çağırdı.

Allah şahit bu çağrıya kulak veren milyonlar Amerikan Dolarlarını bozdurmakla kalmadı. Amerikan ürünlerine boykot kararı aldı. Binlerce insan ekonomik darboğazın ortasında işsiz kaldı. Kimi esnaf kepenk indirdi.


Peki Neden? 

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, dokunulmaz zannedilen Amerikan vatandaşı belki de Ajanı, Rahip Brunson’a dokunmuştu. Bu yüzden Amerika ile soğuk savaş başlamıştı.

Türk Milleti, Devletinin yanında dik durdu. Devleti idare edenler ise dün(11.10.2018) tarihinde yaptıkları açıklamalarla Türk yargısının bağımsız olduğunu ilan etti.

Diyelim ki yargımız gerçekten tam bağımsız, Türk Milletinin vicdanını nereye koyacağız. Devletinin yanında dimdik duranları nereye koyacağız.

15 Temmuz’da
FETÖCÜ Brunson’la,

Doğu ve Güneydoğu Anadolu da
PKK’lı Brunson’la,

Üniversite ve Kampüs aralarında
Ajan Brunson’la, mücadele eden bu milletin azmini, mücadelesini, kahramanlığını, vefakârlığını, kanını, canını, malını nereye koyacağız.

İşte son haber…


SERBEST BRUNSON

“FETÖ ve PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla 35 yıl hapis istemiyle yargılanan ABD’li Rahip Andrew Craig Brunson
un duruşmasında mahkeme, kararını açıkladı. Mahkeme heyeti, Brunson’ın tahliyesine karar vererek, yurt dışına çıkış yasağını da kaldırdı. Mahkeme heyeti, ayrıca Brunson’a 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası da verdi.” (12 Ekim 2018 Cuma 15:40)

23 Yaşında bir Türk Genci olarak tüm bu sürece şahit oldum. Devletime boyun eğdirmeye çalışanları gördüm. Tarihe not düşmek adına böyle bir yazı hazırladım.

Sahip olduğum bilgi, yediğim ekmek, yani tepeden tırnağa Türk Milleti ve Türk Devleti sayesinde elde ettiğim şeylerdir. Yani Türk Milleti tarafından, Türk Milletine hizmet etmek için eğitilmiş bir Türk genciyim. Peki Brunson’un serbest kalmasını sağlayanlar, kaçmasına göz yumanlar kimlerdir?


1-
https://www.ahaber.com.tr/webtv/dunya/papaz-cia-baskani-olacakti   
2- https://www.yeniasir.com.tr/gundem/2018/04/14/papaz-brunson-ile-fetocu-bazin-gsm-sinyali-cakisti
3- https://www.yenisafak.com/gundem/brunsonun-cebinden-hem-pkk-hem-de-feto-cikti-3392603
4- http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/siyaset/833488/Erdogan__Sizde_de_bir_papaz_var__bize_verin.html
5- https://www.egehaber.com/gundem/izmir-deki-rahip-brunson-davasinda-karar-aciklandi-papaz-brunson-h246248.html