1 Kasım seçimleri sonuçlandı. Güzel ülkeme, insanlarımıza hayırlı olsun. Yüce Tanrı bu milleti korusun ve yüceltsin. Gelelim seçim sonuçların değerlendirilmesine. Bunu kendimizce yapmaya çalışacağız.

Ey ülkücü kardeşlerim, ey bu davaya teriyle, kanıyla, canıyla, eşiyle, işiyle vaktini vererek, emek emek çalışarak koşuşturan sevgili dava arkadaşlarım; sonucu hep birlikte gördük, yaşıyoruz.  Genel Başkan ne dedi? “Bizimle Yürü Türkiye” Türkiye ve Türk insanı Devlet Bahçeli’ye güvenmedi, sevmedi, sevmiyor. Onunla yürümedi, yürümeyecek. Bu liderin savunulacak neyi kaldı? Partinin 80 olan milletvekili sayısının yüzde 50’sini kaybetti. Oyları 80 İl’de geriledi. Oy sayısı 7 Haziran’a göre 2 Milyon adet geriledi. Bu millet daha ne yapsın? Git diyor, git! Bu varken niye MHP’ye oy versin millet? AKP’yi tek başına iktidara taşımak için 7 Haziran’dan bu yana ne lazımsa yaptı. Nasıl olsa AKP için çalıştığına göre, aslı varken niye buna oy versin bu millet? Üzüntümü anlatacak kelime, öfkemi ifade edecek cümle bulamıyorum. İnsanda biraz düşünce olur, bırakır gider. Ama nerde? 15 seçim kaybetti hala “dimdik görev başındayız” diyor. Üç seçimdir söylüyorum. Devlet Bahçeli ve ekibi varken AKP hep iktidarda kalır. Paşa paşa gidecek, kuzu kuzu gidecek. O gitmezse zaten parti bitecek. Uzun lafa gerek yok. Bu liderin güldüğünü gören var mı Allah aşkına? Yazık, yazık ve çok yazık oldu. Buralarda koşan koşuşan insanlara. Hiç olmazsa onların emeğine saygı göstersin de gitsin. O gitmek istese, etrafındaki başarısız kadro onu bırakmaz. Biliyorlar ki; o giderse onlar da gidecek. Her şeyi yaşayıp göreceğiz. Biz burada bize düşeni yapalım ve Sayın Devlet Bahçeli’yi ve ekibini, gösterdiği üstün gayret (!) ve çalışmayla(!) AKP’yi tekrar tek başına iktidara taşıdığı için kutlayalım. Hesap soracağım diye, her hesap sormanın önünü kapattığı için kendisini kutlayalım. Her türlü başarısızlığına rağmen koltuk da koltuk deyip yapıştığı için kutlayalım. Bu kadar pişkinliğini de tebrik edelim. Yüce Allah bu davaya gönülden bağlı olanlara izan, irfan ve sabırlar versin, yardımcımız olsun.


NOT:
Geçmişte yazdıklarım için beni eleştirenler yüzüme nasıl bakacak merak ediyorum. Devlet Bahçeli’yi eleştirdim diye beni partiden sildiren Musavvat Dervişoğlu bile Devlet Bahçeli’ye; ‘Defol git artık!’ deme noktasına gelmişse bizim ileri görüşlülüğümüz tescil edilmiş oluyor.