Vücudumuz düzgün bir biçimde çalışmak için besin maddelerine ihtiyaç duyar.Bu besinleri doğru miktarlarda almak dengeli beslenmek için gereklidir.Bu size günlük aktiviteleriniz için gerekli olan yakıtı sağlarken sağlam ve aktif bir yaşam biçimi sürdürmenize yardımcı olur.
Mutlaka sağlıklı bir kahvaltı yapın.Uzun saatler süren uyku sonrası vücudunuz yoğun bir gıda ihtiyacı içerisindedir.Bu yüzden kahvaltı çok önemli bir öğündür.metabolizmanızı canlandırır ve güne başlamanız için size enerji verir.
Enerji düşüşü yaşamamak ve şekerli atıştırmalıkları aramamak için gün boyunca sık,sık küçük öğünler yiyin…
Gıda tercihlerinizi dengeli ve sağlıklı bir beslenmeden yana kullanın.Vücudunuzu protein ve tam tahıl içeren besinlerin yanı sıra günde en az 3 porsiyon meyve ve sebzeden oluşan çeşitlilikteki farlı gıdalar ile besleyin.
Protein temel besin maddesi olup vücudun her bir yapı taşında bulunmaktadır. protein vücut dokularını oluşturup, enerji sağlamak ve metabolizma ilgili önemli süreçlerin pek çoğunu kontrol etmek dahi bir dizi farklı işlevi görür.Protein; et,balık,tavuk,yumurta ve süt ürünleri gibi hayvansal kaynakların yanı sıra ,fasulye,mercimek,nohut,bezelye ve soya fasulyesi gibi bitkisel kaynaklı gıdalar dada bulunur.
Lif, sağlıklı ve dengeli beslenmenin önemli bir unsurudur. Sindirim sistemimizin gıdayı daha iyi işlemesine ve besinlerin emilimine yardım eder.lif yalnızca bitkilerden elde edilen gıdalarda bulunur.iyi lif kaynakları arasında meyve,sebze,fasulye,yulaf,tam tahıllı pirinç ve makarna,tam buğday ekmeği, kabuklu yemiş,çekirdek ve kepek yer alır.
Gıda etiketlerindeki besin değeri bilgilerini kontrol  ederek ve tükettiğiniz miktarı sınırlandırarak beslenmenizde şeker, doymuş yağ ve tuz miktarını azaltın.
Vücudun ihtiyacı olan su miktarını korumak için düzenli olarak sıvı almaya özen gösterin.
YAŞAM TARZI VE EGZERSİZ
Egzersiz yapmanın tek yolu bir spor salonuna gitmek değildir. Fiziksel aktivitenizi adım adım arttırmanın ve fiziksel aktiviteyi günlük yaşamınızın bir parçası yapmanın sayısız yolu vardır.
Her gün en az 2 LT su içerek vücudunuzun ihtiyacı olan su desteğini sağlayın.Egzersiz öncesinde,esnasında,sonrasında su içmek daha da önem kazanır.Unutmayın ki, düşük yoğunluklu egzersizler bile  vücudunuzda sıvı kaybına yol açacaktır.
Her hafta en az 5 defa olmak üzere en az 30 dakikalık orta-yoğun seviyede aktivite yaparak fiziksel olarak aktif kalabilirsiniz.
Günlük hayatınıza en çok uyan egzersiz türünü seçin. Ailenizle veya arkadaşlarınızla yapabileceğiniz aktiviteleri seçin. Bu sizi daha fazla motive edebilir.
SAĞLIKLI VE STRESSİZ YAŞAM İÇİN DOĞRU NEFES ALIN...
Stresli kişiler nefeslerinin kesildiğini, soluk almakta zorluk çektiklerini söylerler...
Çoğunlukla gerginlikten kaynaklanan bu durum, stresin artmasına neden olduğu gibi...
Vücudumuza fiziksel zararda verebilir...
Bu durumda yapılacak en doğru iş derin soluklar alarak ciğerlerimizin tüm kapasitesini kullanmaya çalışmak olacaktır...
Alkol alımını sınırlı tutun.
Sigarayı bırakın.
*  Çoğumuz sağlıklı ve aktif yaşam tarzının hayalini kurarız.Bu hayale ulaşmanın en gerçekçi yolu          yaşam tarzınızda değişiklik yapma kararlılığını göstermektir.