5 Haziran Dünya Çevre Günü ,
                   Bizler Tire Çevre Koruma ve Yeşillendirme Derneği olarak ilk kuruluşumuz olan 1989 yılında Tire 'de ilk adımımızı yeşillendirmeyle başladık. Türbe bahçelerini , dağda kamu arazilerini , yol kenarlarını fıstık çamı dikmekle gerçekleştirdik. Bayram günü mezarlıkta karaçam ile kampanya açtık.
                  İlçemizin adı gibi Yeşil TİRE  yakıştıralım dedik. Ne gariptir ki o yıllarda ilçemizde Çınarlarımız kesildi. Değirmendere de elektrik adına yok edildi. Bekleme mevkiinde , boynu yoğunda asırlık çınarlar birden fazlada şehir içindekiler yok edildi. 
Şehir merkezimizde içme suyu tesisi için asbestli  su borusu döşenmemsi için büyük mücadele verdik. Akademisyenlerin kabul ettiğini iddiası ile bizleri kışkırtıcı olarak gösterildik.
                 Naylon poşet kullanmayalım dedik , doğayı yok etmeyelim dedik , gerici dediler. 
"Ambalajsız yaşam hareketi "     kağıt kese ile alışverişe  başlattık. 
                Tarımsal arazilerimiz imara açılmasın dedik. O günlerde kensel dönüşüm projelerini önerdik gülüp geçtiler. 
                 Maalesef ülkemde ,ilçemizde çevre adına kutlayabileceğimiz en küçük bir gelişme yok.
Vahşi talan ekonomisi teslim edilerek , ekili arazilerimizin arsa , otlaklarımızın  atıl duruma getirtmesi, rantçıların çevre katliamcı olanlarını hazmedemiyoruz. bu tür yararlı arazilerimiz bu kirliliğe teslim edildi. Yer altı sularımız bilensizce sondaj ile kuraklığa teslim edildi. Şimdi de Eyvah  Eyvah !... 
                 Deniz kenarlarımız balık çiftlikleri ile kirletildi. Termik santral adına  zeytinlerimiz yok edildi. HES lere RES lere teslim edildi. Bilinçsiz taş ocakları yok olan kültür ürünlerimiz ( zeytin , incir , ceviz) yok edilmekte.Birde rüzgar gülleri sevindik ama uzmanlarca zararlı olduğu dile getirilmekte.
              Vahşi ve doğal yaban hayatı yok etmek olduğu söylenmektedir. Bunların yapımı için yok olan ormanlar çabası.
Kentleşmenin asfalt , beton yerine otantik taş döşemelerle , ağaçlandırmalarla güzelleştirilmeli.
              Şehrimizin gürültüsünde trafik ekibiyle gürültü kirliliğine yok etme çalışmalarını başladık.  
              Peyzaj düzenlemeler yapılsın mücadelesi verelim.
K.Menderes nehrimiz içinde kirlenmemesi için mücadelemiz sürüyor. Engel olmayın dediler. Belevi gölünün kuruması engelledik. Atık ayrışımı mücadelesini devam ediyoruz.
 Ve diyoruz  ki ;
"YEŞİL TİRE , TEMİZ ÇEVRE , GÜRÜLTÜSÜZ ŞEHİR , HUZURLU KENT , DOĞAL YAŞAM , SAĞLIKLI İNSAN VE NESİL İÇİN EL ELE" diyoruz.