Bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü.



Çok zor şartlar altında ve sorumluluk duygusu içerisinde çalışan, bir taraftan gelişen olaylar karşısında toplumu bilgilendirirken bir taraftan da halkın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir kamu görevini yerine getiren gazetecilerin bu önemli günü kutlu olsun. 

Uzun zamandır yazmayı düşündüğüm köşemde bugünü özellikle bekledim. 10 Ocak çalışan gazeteciler günü. Bugün biraz gazetecilik mesleğinden biraz da gazetemiz HaberTire’nin yayın hayatından bahsedeceğim. 

Gazetecilik kimi zaman fedakâr, kimi zaman hoşgörülü, kimi zaman kendinden emin, ama her zaman tarafsız olunması gereken önemli bir görevdir. Ne yazık ki ülkemizde birçok basın kuruluşu tarafsızlık ilkesini yitirdi ve bu önemli görevi layıkıyla yerine getiremez oldu. İşte biz yerel gazeteciler de içinde bulunduğumuz bu zor şartlar altında her yeni gün görevimizi en iyi şekilde icra etmeye çalışıyoruz. Yaklaşık 5 yıldır sadece internette yayın yapan “HaberTire” haber sitesi, kısa sürede kendini ispatladı ve 4 aydır gazete formatında çıkmaya başladı. Biz HaberTire gazetesi olarak yola çıkarken kendimize; Güven, hoşgörü ve tarafsızlık ilkelerinden sapmamak üzere, eğilmeden başı dik olarak yürüme sözü verdik. HaberTire, gece gündüz demeden, verilen onlarca emeğin ürünü, sağlam bir kuruluşudur. İmtiyaz Sahibimiz, değerli ağabeyim Ercan Çelik, üniversite yıllarında bu kurumun tohumlarını atarken, aklındaki gazeteciliğe dair fikirlerini paylaştığında etrafındaki insanlar “Otur oturduğun yerde. Bu işler o kadar kolay değil” diyorlardı. Evet. Herkesin dediği gibi bu işler o kadar da kolay değildi. Biz HaberTire ailesi olarak bu işe girmeyi ve bu işi başarmayı kendimize hedef edindik. 

Baskısından dizgisine, tasarımından reklamına kadar her işini kendimizin yaptığı bu gazete, üç beş günde alınan bir karar ile kurulmadı. Yıllarca beş kuruş maddi gelir arzusu gözetmeden yaptığımız çalışmaların sonucu olan HaberTire gazetesi, Hakikatli bir başarı öyküsüne sahiptir. İleriki yazılarımda bu başarı öyküsünü daha detaylı bir şekilde paylaşacağım. Sevgili dostlarım bundan sonra belirli aralıklarla bu köşede sizlerle buluşacağım. İlçemizde yayın yapan Büyük Tire ve Yerel Güç gazetesi çalışanlarının, Belediye Basın Birimi çalışanlarının, ajans ve ulusal gazete temsilcisi arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. 
Hep beraber uyum içinde nice günler çalışmak dileğiyle hoşça kalın.