İlçemizde göreve gelen her emniyet müdürünün standart uygulaması haline dönüşen “zorunlu kask kullanma” kuralı, maalesef biz ilçe halkının da alışık olduğu ve nasıl olsa ilerleyen günlerde önemsenmez diye düşündüğümüz bir uygulamadan öteye gidememişti. Ta ki bu zaman kadar.

 

Şu an görünen o ki, emniyet bu konuda eski uygulamalara göre oldukça kararlı. Bu kararını cezaya dökmeden önce pankart ve broşür gibi uyarıcı girişimlerle halkı bilinçlendiriyor. İlçe halkı bu uygulamaya pek sıcak bakmasa da ilerleyen zamanda bunun ne kadar doğru bir karar olduğunu anlayacaktır. Ancak bu uygulamada önemli birkaç maddenin altını çizmek istiyorum.

 

Kask kullanımına öncelikle emniyet mensupları başlamalılar.

 

Gerek emniyetin gerekse şahsi motorsikletlerine binerken mutlaka kask kullanmalılar. Bu halk nazarında çok dikkat çekici bir detay. Eğer polis arkadaşlar buna uyarsa tahmin ediyorum durumun ciddiyeti iyice anlaşılacaktır.

 

Öte yandan 1 Aralık’a kadar süre tanındı zannediyorum. Yani emniyet bu tarihe kadar halkı bilinçlendirmeye devam ediyor.Emniyet, 1 Aralık itibari ile örneğin herhangi bir daire amirini kasksız motorsiklet kullanırken gördüğünde kesinlikle durdurarak cezai işlem uygulamalıdır.Yani sürücüler arasında ayırım yapılmamalı. Bu güne kadar böyle bir şeye şahit olmadık umarım bundan sonra da olmayız.

 

Biz 112 çalışanları olarak motorsiklet kazalarına müdahale ediyoruz. Bu kazalarda şahit olduğumuz tek gerçek kask takılması gerektiği. Sırf kask takmadığı için gencecik bedenler ölümün soğuk yüzü ile tanışıyor. Artık bu bir son bulmalı. Bizler eğer sürekli olacaksa bu uygulamayı sonuna kadar destekliyor ve emniyet müdürümüzü tebrik ediyoruz.

 

Son olarak halkımıza da bir tavsiye de bulunmak istiyorum. Eğer motorsiklet kullanıyorsak mutlaka kask takalım. Ceza için değil yaşamak için takalım. Ve bunun için de gerçekten kaliteli kask alalım. Unutmayanız ki sağlığınız bizim ve sevdikleriniz için önemli.

Sağlıcakla kalın.

Saygılarımla.