Memleketimde yıllardır atama bekleyen 400 bin öğretmen varken, 20 bin Suriyeli Arabı neden öğretmen olarak Türk Milli Eğitiminin içine dâhil etmeye çalışıyorsunuz? 
         Kendi insanımız Kpss için özel dersler alıp sürünürken 100 bin Suriyeli Arabı hiçbir kıstasa tabi tutmaksızın neden memur atıyorsunuz?
         Türk gençleri üniversiteye gitmek için yırtınırken, Ana babaları çuvalla para dökerken, istediği üniversitenin puanını yakalayamadığında üzülüp kahrolurken, neden Suriyeli Arapları sınavsız ve istedikleri en iyi üniversitelere sokuyorsunuz.
          Türk insanını 1300.-TL asgari ücretle bir aile geçindirmeye mahkûm ederken Suruyeli Arabın çocuklarına neden 1200.-TL öğrenim bursu veriyorsunuz?
          Türk vatandaşı küçük esnafı vergilerle yerle yeksan ederken, neden Suriyeli Arapların dükkân açmasını kolaylaştırıp vergiden muaf tutuyorsunuz?
          Kendi çocuklarımızı artık Sağlık meslek Liselerinde hemşire yardımcısı ve sağlıkçı yardımcısı olarak yetiştirip, neden İran’dan 50 bin hemşire getiriyorsunuz?
          Kendi pilotlarımız ve askeriyeden ayrılmış hava pilotlarımız dururken neden 75 Yunan Pilotu Türk Hava Yollarında işe alıyorsunuz?
          Kendi Tıbbiyelilerimiz dururken şimdi de neden 20 bin İngiliz doktoru Türkiye’ye getirmeye çalışıyorsunuz?
         Bu topraklarda doğup büyüyen, bu toprakların sahibi, Her ne şartta olursa olsun milletini hep diğer milletlerden üstün tutan, içinde Türk Milletinden başka bir milletin sevgisini barındırmayan, Bu vatana vefa borcu olan bir vatandaş olarak Akp Gençlik kolları, Kadın Kolları, İlçe Teşkilatları, İl Teşkilatları, Genel merkezi, olmak üzere tüm Akp iktidarına şimdi soruyorum. “Türk milleti size ne yaptı? Siz bu insanlardan oy alarak iktidar olmadınız mı? Bu gün işsiz bırakarak yerine yabancılarla doldurduğunuz kadroları hak edenlerin akrabasından, ana babasından, eş dostundan, konu komşusundan siz hiç oy almadınız mı? Bu millet size ne gibi bir kötülük etti ki onların çocuklarını işsiz, aç, sefil bir halde süründürürken daha 1916 yılında Osmanlıya silah doğrultmuş, düne kadar PKK denen illeti topraklarında barındırmış, eğitim vermiş bir milletin evlatlarını alıp getirip baş tacı yapıyor ve onlara bu toprakların asli unsurlarından daha iyi imkanlar, hayat tarzı sunuyorsunuz. Ey Akp biz size ne yaptık ki bu topraklarda bizim çocuklarımızı asimile etmeye, yoksulluk çektirmeye, süründürmeye, etrafımızdaki bize dün de bu günde hep düşman olmuş ve olmaya devam eden milletlerin çocuklarını baş tacı etmeye yemin ettiniz? Ne yaptı bu millet size biriniz bari çıkıp açıklayın. Sokaktaki bireysel bir Akp’ li dahi olsa mantıklı bir açıklaması varsa eyvallah diyelim.”
         Siz ey Akp ye oy vermiş bu toprakların asil ve aziz milleti siz neden sormuyorsunuz, bu soruları? Yitip giden canlar kimin? Hayatları heba olan gençler, çocuklar kimin? Yoksulluğa mahkum edilen kim? Sizde sorun gidin Akp teşkilatlarına bunları sorun, sorun ki bir yanlışları varsa onlar da geri adım atsınlar.
Günleriniz aydınlık olur inşallah. Sağlıkla kalın.