Selçuk Belediyesinin geçtiğimiz günlerde hayata geçirdiği "Evde Sağlık ve Bakım Hizmetleri” bakım ihtiyacında olan vatandaşların kapısını çalmaya başladı. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesindeki görevli ekip çalışanları, ilk olarak Zeytinköy mahallesinde yaşayan yaşlı bir çiftin evini ziyaret etti. Ev temizliğinden kişisel bakım ihtiyacına kadar tüm detayları gözden geçiren ekipler, vatandaşın yüzünü güldürdü. Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Ali Karakurt, ihtiyaç sahibi vatandaşların yapacakları müracaat ile her ihtiyaç sahibi vatandaşın yanında olmaya devam edeceklerini kaydetti.


EKİPLER ÇALIŞMAYA BAŞLADI
Selçuk Belediyesi, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında “Selçuk’un yardım eli” sloganıyla hayata geçirdiği "Evde Sağlık ve Bakım Hizmetleri” bundan böyle yardıma ihtiyacı olan yaşlı ve engelli vatandaşların yanı başında olacak. Selçuk sınırları içerisinde bakım ihtiyacı duyan vatandaşların sağlık ihtiyacının yanında barınma koşullarının iyileştirilmesi, giyinme, yiyecek ve kişisel bakım ihtiyaçlarının bir bütün olarak karşılamak için geçtiğimiz günlerde Selçuk Devlet Hastanesi ile ortak protokol imzalayan Selçuk Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşların kapısını çalmaya başladı. İlk olarak Zeytinköy Mahallesi'nde yaşlı bir çiftin yardımına koşan ekipler, ev temizliğinden, kişisel bakıma kadar tüm ihtiyaçlarını karşılamalarında yardımcı oldular. Yaşlı çiftin evine erzak paketi ve yemek de götüren Evde Sağlık ve Bakım Hizmetleri Ekipleri, çiftin yüzünü güldürdü. 
Selçuk Belediyesinin vermiş olduğu bu hizmetten dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade eden yaşlı çift, Selçuk Belediyesine ve Evde Sağlık ve Bakım Hizmetleri Ekiplerine teşekkür ettiler.


"SOSYAL BELEDİYECİLİKTE ÖNCÜ OLACAĞIZ"
Geçtiğimiz günlerde hayata kazandırılan projelerden biri olan “Evde Bakım ve Sağlık Hizmetleri"ni Selçuk Devlet Hastanesi ile ortak protokol imzalayarak başlattıklarını, bunun önemli bir ayağının da Selçuk Belediyesi olarak üstlendikleri  kaydeden Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Ali Karakurt, Hasta, yaşlı, engelli ve bakıma muhtaç vatandaşın evdeki sosyal imkanlarını iyileştirmek için vatandaşların kapısını çalmaya başladıklarını söyledi. Yardım ihtiyacı duyan vatandaşların ev temizliğinden, kişisel temizliğine kadar sağlıklı bir şekilde bakım ihtiyaçlarının karşılandığını ifade eden Karakurt, "Bu noktada biz bütün kapıları çalıyoruz ve çalmaya devam da edeceğiz. Gerçekten ihtiyacı olan, bizim tespit ettiğimiz ve vatandaşlarımızın bize müracaat ettiği başvuruları değerlendirip bu hizmeti en iyi şekilde halkımıza vereceğiz" dedi.
Evde bakım hizmetleri konusunda vatandaşlardan da destek beklediklerini belirten Karakurt; " Sosyal Belediyecilikte de öncü olmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Hizmetlerimizden yararlanmak isteyen vatandaşlarımız, yakın çevresinde ya da akrabalarından yardım ihtiyacı olan kişileri, Belediyemiz Sosyal Yardım Müdürlüğüne bildirmeleridir.  Ekip arkadaşlarımız müracaat eden her ihtiyaç sahibi vatandaşın evine gidip bu hizmeti en iyi şekilde gerçekleştirecekler  " diye konuştu.
Selçuk Belediyesi olarak vatandaşlardan bu konuda destek beklediklerini hatırlatan Karakurt, Sosyal Belediyeciliğin gerektirdiği bu hizmetleri artırarak devam ettireceklerinin altını çizdi.

Editör: Haber Merkezi