Selçuk Belediyesi Haziran ayı meclisinde 14 Mayıs ve Zafer Mahalleleri için getirilen imar durum belgesi, inşaat ruhsatı ve benzeri uygulamaların verilmesine ilişkin yasak kaldırıldı.
 

Selçuk Belediyesi Eylül ayı olağan meclisi ikinci oturumu yapıldı. 10 maddenin görüşüldüğü mecliste 14 Mayıs ve Zafer Mahallesi’nde sağlıklı şehirleşmeye aykırı yapılaşmaların önüne geçmek amacıyla planlama çalışmaları yapmak için Haziran meclisinde getirilen imar durum belgesi, inşaat ruhsatı ve benzeri uygulamaların verilmesine ilişkin yasağın kaldırılması kararı alındı.



Bundan sonra yapılacak başvuruların imar uygulama komisyonunca değerlendirildikten sonra uygun olanlara gerekli izinlerin verileceğinin ifade edildiği kararda 14 Mayıs ve Zafer Mahallesinde  1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama planı yapım çalışmalarının sürdüğü de ifade edildi.



Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür bu planlama çalışmaları tamamlanana kadar her hangi bir mağduriyet oluşmaması için başvuruların imar komisyonunca değerlendirileceğini ve gerekli izinlerin verileceğini söyledi.
Editör: Haber Merkezi