Kiraz Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde görev yapan öğretmenler geliştirdikleri  projelerle hem sınırları aşıyor hem de okullarını uluslararası platformda tanıtmaya devam ediyor.  



2014 Ulusal Ajans'ın teklif çağrısına  "Enerjinin Kaynağı Doğadır." adını taşıyan projeyle başvuran Kiraz Çok Programlı Anadolu Lisesi  1300 proje arasından desteklenen projeler arasına girmeyi başararak 2015 yılı içerisinde Hollanda'nın Einthoven Teknik Üniversitesi'nde,  İtalya Modena'da I.T.I.S. FERMO CORNİ  Meslek Lisesi'nde ve  İsveç'in Stockholm şehrinde staj çalışmaları yaptı. Yenilenebilir enerji ve otomasyon sistemleriyle ilgili toplamda  12 öğretmen 27 öğrenci eğitim gördü. 

Okul Müdürü Mehmet YAVUZ : "Bu proje sayesinde öğretmen ve öğrenci ekibi olarak mesleki becerimizi arttırdığımız gibi farklı kültürleri ve insanları tanıma şansı da bulduk.Tabii gittiğimiz bu ülkeler de bizi ve kültürümüzü tanıma fırsatı buldular.Okulumuz bu proje ile yurt içinde ve yurt dışında tanınır hale geldi ve yeni projeler için yeni birlikteliklerin ilk adımı atıldı. Ben buradan  başta Elektrik-Elektronik Bölümü öğretmenimiz Murat TAŞBAŞI ve İngilizce öğretmenimiz Ahmet Melih KARAHAN olmak üzere projede emeği geçen tüm öğretmenlerimize çok teşekkür ediyor, başarılarımızın artarak devam etmesini temenni ediyorum." dedi.

Editör: Haber Merkezi