Özel Dünya Koleji'nde her yıl geleneksel olarak düzenlenen 'Pi Günü' etkinliklerinin bu yıl dördüncüsü gerçekleştirildi.


Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen ve gün boyu devam eden 'Pi Günü' etkinlikler çerçevesinde, Dünya Koleji öğrencileri tüm dünya öğrencileri ile birlikte 'World Math Day' 14 Mart Dünya Pi Günü'nü kutladılar.
'Pi Günü' etkinlikleri kapsamında öğrenciler, sınıflarını, okul merdivenlerini, panoları 'Pi' temasıyla süslediler. Okulda bulunan "Pi Sayısının Öyküsü" panosu ve koridora asılan 'Pi' sayının ilk 70 basamağı ile öğrencilerin 'pi' sayısını tanımaları sağlandı. Bunun yanı sıra düzenlenen yarışmalar büyük çekişmeye ve heyecana sahne oldu. 

Özel Dünya Koleji Müdürü Serkan Taşcıoğlu; "Bugün, aynı zamanda ünlü bilim adamı Einstein'ın da doğum günü olarak biliniyor. Bu kapsamda, öğrencilerimizle birlikte Pi sayısı gününü kutladık. Bu etkinliklere destek veren öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.” dedi. Çoğu öğrencinin zorlandığı bir ders olan Matematik Dersi'ni yaşamla bütünleştirerek, öğrencilerimizin bizzat yaşayarak ve keşfederek öğrenmenin mutluluğunu bir kez daha yaşadılar’’dedi.

Editör: Haber Merkezi