Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli Sarıyurt mahallesindeki evinde bakımsızlıktan ölmek üzere olan 77 yaşındaki Mahide Çakırcan’a sahip çıktı. Sağlığı son derece kötü olan perişan haldeki yaşlı kadını öncelikle sağlık kontrolünden geçiren doktor başkan Çakırcan’ın Bayındır Devlet Hastanesi’ne yatırılarak tedavi olmasını sağladı. Bayındır Kaymakamı Barboros Baran ise yaşlı kadını İzmir’de bir bakımevine yerleştirmek için harekete geçti.
İzmir’in Bayındır ilçesinde, 77 yaşındaki Mahide Çakırcan’ın hayatını asıl mesleği doktorluk olan Belediye Başkanı Ufuk Sesli değiştirdi. Başkan Sesli, kırsaldaki Sarıyurt mahalesindeki evinde hayatını tek başına sürdüren ve bakımsızlıktan ölmek üzere olan 77 yaşındaki Mahide Çakırcan’a sahip çıktı. Sağlığı son derece kötü olan perişan haldeki yaşlı kadını evinde öncelikle sağlık kontrolünden geçiren doktor başkan, Çakırcan’ın Bayındır Devlet Hastanesi’ne yatırılarak tedavi olmasını sağladı. Bayındır Kaymakamı Barboros Baran ise toplam 7 yetişkin çocuk sahibi yaşlı kadını İzmir’de bir bakımevine yerleştirmek için harekete geçti.

YOĞURT VE KURU EKMEK 
Talisiz kadının içler acısı durumunu öğrenen Başkan Dr. Sesli, Bayındır Devlet Hastanesi sağlık ekipleri ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı görevlilerini de yanına alarak, zaman kaybetmeden Sarıyurt’a hareket etti. Başkan Sesli ve beraberindekiler, yaşlı kadının evine girdiklerinde ise gözlerine inanamadı. Pislikten geçilmeyen evinin bir köşesinde büyük bir sefalet içinde yoğurt ve kuru ekmek yiyen yaşlı kadına sağlık ekibiyle birlikte hemen müdahale eden Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli, Mahide teyzeyi muayene ettikten sonra Bayındır Devlet Hastanesi’ne götürülerek, tedavi altına alınmasını sağladı. Hastabakıcılar tarafından öncelikle banyo yaptırılan Çakırcan, hastanenin yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. 

BAKIMEVİNE YERLEŞTİRİLECEK
Yaşlı kadını hastanede ziyaret eden Başkan Sesli, “yetersiz beslenme ve bakımsızlıktan dolayı kendisi çok zayıf düşmüş. İki gün boyunca yoğun bakımda tutularak ve tüm sağlık kontrolleri yapılacak. Sağlık tablosu yakından izlenecek. Onu tekrar mutlu görmek bizlere dünyaları verdi. Umut ediyorum ki en kısa zamanda eski sağlığına tekrar kavuşur. Devlet Hastanesi Başhekimi ile İlçe Kaymakamımız Barboros Baran’a teşekkür ederim. Kaymakamımız, Mahide teyzemizin bundan sonraki yaşamını güven içinde geçirmesi için İzmir’de bir bakımevine yerleştirmek amacıyla harekete geçti” dedi. 6 oğlu ve 1 kızı olduğunu ifade eden yaşlı kadın ise çocuklarının kendisine yeterli ilgiyi göstermediğinden yakındı.

Editör: Haber Merkezi