Kiraz Belediyesi, sosyal tesislerinde İsrail kökenli ürünlerin satışını durdurma kararı aldı. 

Ercan ÇELİK


Küçük Menderes Havzası’nda yer alan Tire’ye yakın ilçelerden Kiraz’da, belediye İsrail menşeili ürünleri boykot etme kararı aldı. Kiraz’ın genç belediye başkanı Saliha Şengül, gazetemize yaptığı açıklamada, İsrail kökenli Coca Cola ve Algida markalı ürünlere, belediyeye ait havuz, restoran ve parklarda yer vermeyeceklerini belirtti. 


Kiraz Belediye Başkanı Saliha ŞENGÜL; Filistin Halkı’nın İsrail tarafından vahşice katledilmesine vicdanlarının duyarsız kalamayacağını belirterek İsrail’i ve İsrail’in arkasında bulunan küresel sermayeyi boykot etme kararı aldıklarını ve boykotun İsrail’in saldırılarına son vereseye kadar devam edeceğini belirtti. Biz bir yerel yönetim olarak bunun kararını alıyoruz ancak yüksek karar mekanizmalarından bu saldırıların devam etmesi durumunda daha radikal kararlar almalarını beklediklerini vurguladı.

Başkan ŞENGÜL; “İsrail’in 7 Temmuz’dan beri hedef gözetmeksizin çocuk, kadın ve yaşlıları hunharca öldürmesi ve bunu tüm Dünya’nın gözleri önünde yapması son derece acı vericidir.  Kiraz Belediyesi olarak Coca Cola Company ve Algida Ürünleri’nin satışının kafeteryalarımızda, parklarımızda, havuzumuzda ve restoranımızda yapılmaması kararını aldık ve bu konuda halkımızın da duyarlı olmalarını istiyorum.” dedi. 

Genç Başkan, Dünya’da hiçbir çocuğun ölümü hak etmediğini ve dünya barışı için yetişkinlere, karar mekanizmalarına çok büyük görevler düştüğünü, en kısa sürede savaşın sona erip Filistinliler’in iç barışa kavuşmalarını dile getirdi. Bu büyük acının gölgesinde buruk bir Ramazan Bayramı geçirileceğini bu nedenle tek dileğinin bu acının dinmesi ve tekrar yaşanmaması olduğunu önemle vurguladı.

İsrail’in 7 Temmuz’da Filistin Gazze’ye başlattığı kara harekatında çok sayıda Filistinli’nin hayatını kaybetmesinden duyulan üzüntüden dolayı ülkemizde Gazze’de hayatını kaybeden Filistinliler için 3 günlük ulusal yas ilan edildi, bayraklar yarıya indirildi.




Editör: Haber Merkezi