İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), Kültürpark Atatürk Açık Hava Tiyatrosu'nda yapılan olaylı törenle 82'nci kez kapılarını açtı. CHP ve AKP'liler arasındaki slogan rekabeti arbedeye dönüştü.


İEF açılış törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Onur Konuğu Sri Lanka Sanayi ve Ticaret Bakanı Rishad Bathiudeen, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Onur Konuğu Sinop'un Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, çok sayıda milletvekili, üst düzey bürokratlar ve iş dünyası temsilcileri katıldı. 82'nci İEF açılış töreni, Sri Lanka'dan gelen dans ekibi ve Sinop'tan gelen folklor gösterisi ile renklendi.




AÇILIŞTA TRİBÜNDE CHP AKP TEZAHÜRAT REKABETİ
Açılışa önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geldi. Kılıçdaroğlu, Tiyatroyu dolduran izleyicilerin yarısının alkışları arasında kendisi için ayrılan koltuğuna oturmadan bu kez Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, kapıdan göründü. Bunun üzerine törene gelenlerin diğer yarısını oluşturan Ak Partili topluluk, 'Yolların kralı Binali Yıldırım' tezahüratı yaptı. Bunun üzerine CHP'liler, 'Halkın umudu Kılıçdaroğlu' sloganı ile karşılık verdi. Ak Partililer de 'Alemin kralı Binali Yıldırım, İzmir seninle gurur duyuyor' sloganı atınca CHP'liler tarafından ıslıklandı. CHP'lilerin bulunduğu bölümden 'Her yer Taksim her yer direniş' sloganı atıldı. Bir vatandaş, 'Yürü Aziz Kocaoğlu Ege'nin Yiğidi' diye bağırdı. Bunun üzerine Ak Partililer, 'Yolların kralı Binali Yıldırım' sloganı yineledi. Bu arada sunucu araya girerek İzmir Fuarı'na yakışan bir açılış olması uyarısı yaptı. Açılış programındaki saygı duruşu sırasında sahnenin sağ tarafandan üst bölümdeki Ak Partililerle protokoldeki CHP'liler arasında bulunan ve SDP üyesi olduğu belirtilen 5-6 kişilik genç grup, 'Akın var güneşe akın, güneşin zaptı yakın. Kahrolsun AKP' sloganı atıp, sol yumruklarını havaya kaldırdılar. Bu gençlere birkaç izleyici, 'Saygı duruşuna saygınız yok mu?' diye tepki gösterdi.



KOCAOĞLU: "FUAR SİYASİ ARENA DEĞİL"
Başkan Aziz Kocaoğlu konuşmasına yaşanan tezahürat ve ıslık rekabetine tepki göstererek başladı. Oldukça sinirlenen Kocaoğlu, "3 yıl önce başlayan ve buradaki programın önüne geçen konuşmamda gerekli mesajları verdiğime inanıyordum. Ama 3 yıldır gördüğümüz ve yaşadığımız tablo benim mesajlarımın anlaşılmadığını gösteriyor. Bu fuar ne şu partinin ne bu partinin, ne onun ne bunun çiftliği değildir. Herkes ne yaptığını bilsin, lütfen herkes! Nerde olursa kim yaparsa! Bu fuar ulu önderimizin bize mirasıdır. Lütfen herkes kendini bilsin. Burası siyasi arena değil. 832 yıllık Türkiye'nin ilk fuarının ve ulu önderin talimatıyla kurulan fuar etkinliğidir. Lütfen herkes kendisini bilsin burası arena değil. 60 ülkeden gelen konuk var. Hadi Genel Başkan'a, bakana, belediye başkanlarına, hiçbir siyasiye saygı göstermiyorsun ama yabancı konuklara gösterin. Bakan düzeyinde 60 ülkeden gelen konuk var. Bana ikinci kez bu konuşmayı yaptırıyorsunuz. Yine herkesten yine sizlerin adına herkesten ve sürçü lisan muhataplarından özür diliyorum. Ama şunu da söyleyeyim bu üç oldu. Herkes iyi bilsin dördüncüsü olmayacak. Bunu da herkes, kim sebep olduysa kafasının ta kılcal damarlarına kadar yazsın arkadaşlar. Böyle şey olmaz" dedi.

Kocaoğlu daha sonra önceden hazırlanmış metni okudu. Kocaoğlu, "İzmir Enternasyonal Fuarı, her şeyden önce barıştır, hoşgörüdür. Ulusların ve halkların buluşması, kucaklaşmasıdır. Bu, fuarın ilk yıllarında da, Dünya Savaşı'nın karanlık günlerinde de böyle olmuştur. Olmaya da devam edecektir. Dolayısıyla, yakın coğrafyamızda savaş çığlıklarının atıldığı şu günlerde, barış çağrısının yapılacağı en uygun platformdur İzmir Fuarı. Bu Fuar, 90 yıllık Türkiye Cumhuriyeti'nin en köklü çınarlarından biridir. Bu Fuar, nice zaferlere imza atmış büyük bir komutan olmasının yanı sıra, dünya barışının gerekliğine de inanmış, yaşamı boyunca bunun için mücadele etmiş Mustafa Kemal Atatürk'ün bize bıraktığı en değerli miraslardan biridir. O Mustafa Kemal ki; 'Türkiye'nin güvenliğini gaye tutan, hiçbir milletin aleyhinde olmayan bir barış istikameti, bizim daima prensibimiz olacaktır' sözleriyle, izlememiz gereken yolu açıkça tarif etmiştir. Bugün İzmir'den tüm dünyaya sesleniyoruz: Savaş ölümdür, karanlıktır, yokluktur. Savaş gözyaşıdır, feryattır, acıdır. Barış ise huzurdur, insanların birbirini daha iyi anlamasıdır, uyumdur. Barış sükunettir, güzelliktir, erdemdir. Büyükşehir Belediyesi olarak, fuarcılığı, 'yerel ekonomik kalkınmanın motorlarından biri' olarak görüyoruz. Bir yandan 82 yıllık İzmir Enternasyonal Fuarımızı canlı ve diri tutarken, diğer yandan yeni fuar merkezimizi kurarak ihtisas fuarcılığını geliştiriyoruz. Geçen yılki açılışta verdiğimiz sözü tuttuk: Gaziemir'deki yeni fuar merkezimizin inşaatı hızla yükseliyor. İzmir, sadece Türkiye'nin değil, Avrupa'nın da en büyük fuar merkezlerinden birine sahip olmaya hazırlanıyor. Bu dev yatırım, hem istihdam hem de turizm ve ticaret sektörlerine sağlayacağı katkılarla kent ekonomisine çok ciddi bir ivme kazandıracak. İhtisas fuarlarımızın sayısını 3'e, 5'e katlayacağız. Fuarlarımız dünya devleriyle yarışır hale gelecek. Örneğin mermerde dünyanın en büyük fuarını İzmir'de yapacağız. Gelin Damat Fuarı'nda ise Avrupa'nın en büyüğü olacağız. Yüce Atatürk'ün bize çizdiği rota doğrultusunda, yarınlara güvenle ve coşkuyla yürümeye devam edeceğiz" dedi.



AÇILIŞTA ARBEDE
Başkan Kocaoğlu konuşmasını metne bağlı olarak yaparken slogan atan gençler bu kez de, 'Kahrolsun Faşizm' diye bağırdı. Bunun üzerine bu gençlere çevreden bazı kişiler müdahale etti. Gençlere müdahale edenlerin sivil polisler olduğu öne sürüldü. Ancak bu arada gençlere Ak Partili olduğu iddia edilen bazı kişiler tekme atınca ortalık daha da karıştı. İtiş kakış ve arbede yaşandı. CHP Milletvekilleri araya girerek arbadeye yatıştırmak istedi. Bu arada CHP Milletvekili Erdal Aksünger de yumruk darbesi aldığını söyledi. Sivil polislerin de devreye girdiği arbede Kocaoğlu'nun konuşmasından sonra biterken, slogan atan gençlerden biri bayıldı. Genç, ilk müdahale yapılmak için ambulansa taşındı.



SİNOP’A DAVET
İzmir Enternasyonal Fuarı’nın açılış konuşmasını yapan onur konuğu il Sinop’un Valisi Yavuz Selim Köşger, “Sinop’un onur konuğu il olmasını gelişmesinin işaret fişeği olarak değerlendiriyorum. Karadeniz’in en önemli liman kentlerinden biri. Sinop sadece deniz turizmi değil kültür ve doğal turizmi de gelişmiş. Sinop alt ve üst yapısıyla sanayi ve turizmiyle sizleri bekliyorö dedi.



EXPO 2020’NİN SAĞLIK TEMASI İEF’NİN DE TEMASI
İzmir Valisi Mustafa Toprak, İEF’nin temasının da EXPO 2020 gibi sağlık olmasının tanıtımda büyük önem taşıdığını vurgulayarak, “Kentle özdeşleşen İEF’nin kapılarını 82 kez açması nedeniyle biraradayız. Ülkelerin ve toplumların öncelikli amaçlarından biri ekonomik anlamda büyüyen pastadan pay alabilmektir. Dünyada tanınmış olmak çok önemlidir. Bununla birlikte dünyada tanıtım gibi gittikçe önem taşıyan önemli bir şey de iletişimdir. Bu yıl EXPO 2020 teması olan sağlık konusunun fuarın ana teması olarak değerlendirilmesi iyi oldu. EXPO 2020 yarışında önemli bir avantaj sağlayacaktır. İzmir’in sosyo ekonomik gelişmesi için önemli bir yarışö dedi.



PARTNER ÜLKE SRİ LANKA
Sri Lanka Teknoloji ve Sanayi Bakanı Rishad Bathiudeen, “82. İEF’nin açılışında bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Hükümetimi temsil ediyorum. Çok mutluyum, ilk defa Asyalı bir ülke İEF’ye partner ülke olarak katılıyor. Sri Lanka için çok güçlü bir vizyon oluşturduk. Asya’nın mucizesidir. Hükümetimiz ülkemizi çok hızlı bir şekilde geliştiriyor. Mega ölçekli projeler uygulanıyor. Kuzeyine ve batısına odaklanıyor. Sri Lanka Asya’nın merkezi haline getirilecektir. Ticari partnerlerle ikili görüşmeleri başlattık. Sri aka ve Türkiye arasındaki bağlantılar İpekyolu’na kadar dayanıyor. Hükümetler arasındaki ortak ekonomik işbirliği 1970’lerde başlamıştır hala devam ediyor. Ticaret ve seyahati kolaylaştırmak için THY beş kez uçuyor. Gaziantep’te mücevher sanayi çok gelişmiş Bizin bir ilimizle Gaziantep arasında önemli işbirliği oluştu. Çünkü bizde değerli taşlar da varö dedi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Sri Lanka teknoloji ve Sanayi Bakanı’na plaket hediye etti.


ZAFER BAYRAMI’NI KUTLADI
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, kürsüye çıkarken CHP’liler protesto ederken, Ak Partililer tezahürat yaptı. Baran Yıldırım kürsüde önce “Sözlerimin başında öncelikle yarın idrak edeceğimiz İstiklal mücadelemizin en büyük bayramı adım adım Anadolu topraklarını zafere ulaştığı Zafer Bayramı’nı tebrik ediyorum. Bu ülkenin bağımsızlığı için canını seve seve veren şehitlerimizi rahmetle yad ediyorumö diyerek, İzmirliler’in bayramını kutladı.



“İKTİSAT POLİTİKALARI BURADA BELİRLENDİ"
Bakan Yıldırım, İEF’nin önemine dikkat çekerek, “İEF, sıradan bir fuar değildir. İEF, daha cumhuriyet kurulmadan 17 Şubat 1923’te büyük Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’nin iktisat politikalarının belirlediği iktisat kongresi ile birlikte toplanmış, ‘Türkiyeönin kalkınması İzmir’den başlar’ diyen önemli bir fuardır. 82’ncisi düzenlenen fuar sadece 1929 büyük buhranda ve İkinci Dünya Savaşı’nda kesintiye uğramış onun dışında düzenli olarak bugünlere gelmiştirö dedi.



“İEF GÜN GEÇTİKÇE DÜNYANIN İLGİSİNİ DAHA ÇOK ÇEKİYOR"
Bakan Yıldırım, dünyada ekonominin ağırlık merkezinin batıdan doğuya kaydığını vurgulayarak, İEF’yi rakamlarla şöyle anlattı:

“Çok değerli İzmirliler İEF, her yıl 1.5 milyondan fazla ziyaretçiyi ağırlayan yüzlerce yerli ve yabancı kuruluşun ürünlerini tanıttığı büyük bir organizasyonun adıdır. On 10 yılda dünyadaki ekonomik dengelerin önemli ölçüde değiştiğini görüyoruz. Ekonominin ağrılık merkezi, dünya krizinden sonra batıdan doğuya kayıyor. Daha önceki dönemlerde olduğu gibi asırlık İpekyolu ve Anadolu toprakları giderek dünya ekonomisi ve bölge ekonomisi için daha da önemli hale geliyor. Son birkaç yıl içinde ülkelerin toplam ekonomik faaliyetler içindeki payına baktığımız zaman Türkiye’nin doğusundaki ülkelerin küresel ekonomideki payı yüzde 23 seviyesinden yüzde 43 seviyesine çıkmıştır. Bu da tek başına ekonomide küresel değişimin en açık göstergesidir. Bu gelişme İEF katılımda da açıkça görülmektedir. Beş yıl önce katılımcı sayısı 5 bin 899 iken 25 bin 358 seviyesine çıkarak neredeyse beş kat artış sağlamıştır. Yabancı katılımcı sayısı da toplam katılımcıların yüzde 8’ini oluştururken bugün bu oran yüzde 40’ı bulmuştur. İEF dünyanın gün geçtikçe daha fazla ilgisini çekmektedir.



“EXPO 2020 İÇİN BİRLİK VE DAYANIŞMA ZAMANI"
Bakan Yıldırım, Türkiye’de düzenlenen fuarların 79’dan 115’e çıktığını yabancı ziyaretçi sayısının 11 milyondan 16 milyona yükseldiğini belirterek, EXPO 2020 için birlik ve beraber olmak gerektiğini söyledi. Yıldırım, “Yılda 25 fuara ev sahipliği yapan İzmir yılda 2 milyon misafir ağırlıyor. İzmir, EXPO 2020’ye hazırlanıyor. EXPO 2020’yi İzmir’de el birliği ile beraber olarak mücadele edersek İzmir’e kazandırırsak bunun anlamı şudur. İzmir’e altı ayda 30 milyon ziyaretçi 40 milyar dolar kaynak girmesi demektir. Büyük projelerle meşgul olma zamanıdır. Birbirimizde dayanışma halinde ülkemiz için İzmir’imiz için güzel projeleri daha güzel güleri hayal edip gerçekleştirme zamanıdır.ö



SLOGANLAR NEDENİYLE KONUŞMASINI KISA KESTİ
Bakan Yıldırım, konuşurken CHP’liler, “Kahrolsun AKPö, “Her yer Taksim her yer direnişö sloganları attı ve Bakan Yıldırım’ı yuhaladı. AK Partililer de “Recep Tayyip Erdoğanö, “Türkiye seninle gurur duyuyorö tezahüratlarıyla karşılık verdi. Bakan Yıldırım, konuşmasını beklenenden önce bitirdi.



KILIÇDAROĞLU DA SLOGAN ATANLARI UYARDI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’lilerin “Başbakan Kemalö tezahüratları, AK Partiler’in yuhalamalarıyla kürsüye çıktı.

Kemal Kılıçdaroğlu da konuşmasına açılışta yaşanan olaylara dikkat çekerek, “Uluslararası bir fuarın çalışını yapıyoruz. Beraber, birlik olmak zorundayız. Kardeş olmak zorundayız. Dolayısıyla yabancı misafirler, konuklar var. Demokrasidir, saygı duyuyorum ama, ne olursunuz bu toplantıyı farklı yerlere çekmeyelim. İzmir dünyaya açılan penceredirö dedi.



ZAFERLER EKONOMİK ZAFERLE TAÇLANDIRILMALI
Kılıçdaroğlu, İzmir Enternasyonal Fuarı’nın 82 yıl önce açılmış olmasının çok anlamlı olduğunu belirterek, “Ulusal Kurtuluş Savaşını veren kahramanlar. Bizim dedelerimiz babalarımız savaş meydanlarında mücadele ettiler. Onlar ekonomi eğitimi görmemişlerdi. Enflasyon, parite nedir bilmiyorlardı. Bağımsızlık savaşında sonra ilk el attıkları alan ekonomi oldu. Çünkü Atatürk şunu söylüyordu ‘savaş meydanlarına kazanılan zaferler ekonomik zaferlere taçlandırmadıkça ülkenin bağımsızlığı güvence altına alınmazö dedi.
Kılıçdaroğlu’nun konuşması da AK Partililer’in “Recep Tayyip Erdoğanö sloganları ile kesildi.



SAVAŞ CİNAYETTİR
CHP Genel Başkanı konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Uluslararası da kaynaştıran çok önemli organizasyonlardır bugün Sri Lanka’dan dostlar geldiyse, İzmir’i Türkiye’ye dünyaya taşıyacaklarsa, onlarla dost olacağız. Onlar Türkiye tanıyacaklar biz de Srilankayı. Fuarlar uluslarası barışın da güvencesidirler. Bugün yaşadığımız koşullar, uluslararası gerginlikler bir şeyi aklınızdan çıkarmasın o da barış. Bu ülkeyi kuranlar ve Atatürk ve arkadaşları, şunu özenle dile getirdiler zorunlu olmadıkça savaş bir cinayettir. Onun için ulusal bağımsızlık mücadelesi için yurtta barış cihada barış dediler. Her ortamda barışı savunmalıyız. 1945’li yıllar. İkinci Dünya Savaşı’nın yaşandığı yıllar. O yıllarda bile milyonlarca insan yaşamını yitirdi. 1945 yılında gerçekleşen savaşlardan 25 milyondan fazla insan yaşamını yitirdi. 3 milyonu askerdi. 20 milyondan fazla sivil yaşamını yitirdi savaşlar hiçbir ülke için barış ve huzur getirmemiştir. Sadece son 10 yılda 2 milyondan fazla çocuk savaşlarda öldü. 1 milyon çocuk babasız kaldı. 6 milyon çocuk sakat kaldı. Savaşa karşı çıktığımızı her yerde dillendirelim.ö
Daha sonra sahneye tüm konuklar çağırıldı ve temsili olarak 82. İEF’nun kurdalası kesildi.



FUARIN TEMASI “SAĞLIK"
82’nci İzmir Enternasyonal Fuarı’na bu yıl 839’u yerli, 286’sı yabancı olmak üzere toplam 1125 firma katılıyor. “Daha iyi bir dünya için yeni yollar/ Herkes için sağlıkö temasıyla yola çıkılan EXPO 2020 İzmir hedefi ile bütünleşecek şekilde hazırlanan İzmir Enternasyonal Fuarı’nda “Sağlıkö teması seçildi. Bu yıl sağlık temasıyla kapılarını açacak olan İzmir Enternasyonal Fuarı’nda, sağlık sektörüne özel bir alan oluşturuldu. İzmir Uluslararası Fuar Alanı 2 no’lu holde ayrılan bu özel alanda, devlet hastaneleri, özel hastaneler, sağlık kurumları, sağlık merkezleri, sağlık ekipmanları firmaları, sağlık dernekleri gibi kurum ve kuruluşlar yer alacak. Sağlık alanında yer alacak sağlık kuruluşları şöyle; Atakalp, Central Hospital, Çankaya Tıp Merkezi, Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi, Emot, Eşrefpaşa Hastanesi, İrenbe, Medikal Park Hastanesi, Mikrocerrahi Hastanesi, Karataş Hastanesi, Özel Gazi Hastanesi, Özel Gözde Hastanesi, Özel İzmir Hastanesi, Özel Medifema Hastanesi, Özel Su Hastanesi, Şifa Hastanesi. Sağlık teması kapsamında fuar süresince sağlıklı yaşam aktiviteleri, sağlık sohbetleri, seminerler gibi çeşitli etkinlikler olacak.



PARTNER ÜLKE: SRI LANKA
Sri Lanka’nın, İzmir Enternasyonal Fuarı’nda bakan düzeyinde temsil edildi. Güney Asya’da, Hindistan’ın 31 kilometre güneyinde yer alan Sri Lanka’da yaklaşık 21 milyon kişi yaşıyor. Dünyada çay tarımında önde gelen bir ülke olan Sri Lanka, Budizmin dünyada ilk yayıldığı yerlerden biri ve etkin bir Budizm kültürüne sahip.



İEF ONUR KONUĞU İL SİNOP
İzmir Enternasyonal Fuarı’nın 82’nci yılında onur konuğu ili, Sinop fuara renk katıyor. Sinop; yöresel kültüründen, yemeklerine, el sanatlarından, örf ve adetlerine tüm yönleriyle fuarda, İzmir Uluslararası Fuar Alanı 1/A no’lu holde ziyaretçilerle buluşuyor. İlk Onur Konuğu Kent uygulamasına 74’ncü İEF’de başlandı. Böylece geçmişte çok sayıda ilin Vilayetler Pavyonu kurduğu İEF’de kentlerimizi daha yakından tanımak ve kentler arası ticari bağlantıları arttırmak için yeni bir deneyim başlatılmış oldu. 2005 yılında, İEF’nin ilk Onur Konuğu Kenti Mardin’den sonra sırasıyla Uşak, Çorum, Karabük, Çanakkale, Gaziantep, Denizli “Onur Konuğu İlö olarak yer aldı. Geçtiğimiz yıl İzmir Enternasyonal Fuarı’nın “Onur Konuğu İli Hatay idi.



NOTLAR
Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür, sahneden tribünleri izleyen polislere tepki gösterdi. Ülgür “ Ayıp yahu. İn oradan. Ülkeyi polis devletine dönüştürdünüzö dedi. Polisler bu tepki üzerine sahneden indi.
Ulaştırma, Denizclik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım konuşma yapmaya çıktığında hem alkışlandı, hem de yuhalandı. CHP’liler ıslıklarken, AKP’liler “Yolların kralı Binali Yıldırımö sloganı attı.
Polisin gözaltına almaya çalıştığı ancak yaşanan arbede sonrası alamadığı gençleri CHP İzmir milletvekili Erdal Aksünger, basın mensupları ve ilçe belediye başkanlarının oturduğu sahnene sağ tarafına getirdi. Aksünger, soranlara “Gözaltı yokö yanıtı verdi.
İzmir Fuarı açılışına katılan yabancı delegeler, yaşanan arbede ve slogan yarışını şaşkın ve tedirgin bakışlarla izledi.
İZFAŞ açılışa katılanlara şapka ve yelpaze dağıttı.
Gergin başlayan açılışı törenine katılımcıların büyük bölümü ayakta izledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na kendini göstermek isteyen İzmir’de beledmiye başkan aday adaylığı için CHP’ye başvuran partililerin fuar açılışına ilgisi büyük oldu. Resmi başvuruyu yapan ve yapmayan adı geçen aday adayları Açık Hava Tiyatrosu’nda yerini aldı.

Bakan Binali Yıldırım, konuşmasın sloganlar nedeniyle zorlukla bitirebilmdi. Törende “Her yer Taksim her yer direnişö sloganları atıldı. Ak Partililer ise “İzmir seninle gurur duyuyorö sloganı attı.

Açılış kurdelesinin ardından protokol dışarı çıkınca Sri Lanka ve Sinop yöresel danslarını boş tribünlere sergilemek zorunda kaldı.

Kılıçdaroğlu ve Bakan Yıldırım da tören biter bitmez, Fuar’ı dolaşmadan doğrudan havalanına gitti.
Fuarda bin 350 polis görev yaptı.

AK Partililer Rabia işareti yaparken CHP’liler de barış işareti yaptı


kaynak:milliyet.com.tr
Editör: Haber Merkezi