Anlaşmak üzere eski seralarında bir araya gelen ortaklar aralarındaki sorunları gideremeyince tartışma çıktı. Silahına sarılan eski Başkan Kertiş,  Güray Seven ve Salih Bal’ı tabancayla vurarak öldürdü

Bayındır’da, eski ortakların anlaşmazlığı kanlı bitti. Bayındır eski Belediye Başkanı Mehmet K. bir süre önce seracılık yapıp, ayrıldığı iş ortaklarından alacaklarını tahsil edemeyince kan döküldü. Dün öğle saatlerinde, anlaşmak üzere eski seralarında bir araya gelen ortaklar, aralarındaki sorunları gideremeyince tartışma çıktı. Öfkelenip, silahına sarılan eski Başkan M.K. (52), evli ve 2 çocuk sahibi Güray Seven (41) ile evli ve 1 çocuk sahibi Salih Bal’ı  (34) ruhsatlı tabancasıyla vurarak öldürdü.

MADDİ KRİZE GİRDİ

Bayındır’ı derinden sarsan olay iddiaya göre şöyle meydana geldi. Yaklaşık 6-7 ay süreyle Salih Bal ve Güray Seven ile ortak çiçek seracılığı işi yapan eski Başkan M.K, 8-10 ay önce ortaklarıyla yollarını ayırdı. M.K, eski ortaklarından yaklaşık 300- 400 bin lira tutarında olduğu öne sürülen alacaklarını defalarca istedi. Ortak olduğu dönemlerdeki işletmenin vergi borcu ve adına yazılı çekler yüzünden son günlerde ödeme güçlüğüne düşen eski başkan dün öğle saatlerinde ilçeye 10 km uzaklıktaki Tokatbaşı mevkiindeki eski işyerlerinde konuşmak için Güray Seven ve Salih Bal ile bir araya geldi.

ÇİÇEK SERASI KAN GÖLÜNE DÖNDÜ

Vergi borçlarının bir bölümü ile çeklerinin vurulduğunu eski ortaklarına anlatan Kertiş, alacaklarının bir an önce kendisine ödenmesini isteyip, zor durumda olduğunu söyledi. Taraflar arasındaki toplantıda yaşanan gerginlik kısa sürede kavgaya dönüştü. Öfkelenen eski Başkan M.K, yanında taşıdığı ruhsatlı silahını çekerek, Salih Bal ile Güray Seven’e ateş etti. Başlarından vurulduğu öne sürülen Güray Seven olay yerinde, Salih Bal ise kaldırıldığı Bayındır Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Tarafların ortaklıkları sırasında iş akitlerini resmiyete dökmediği ve tüm borçların eski Başkan Kertiş’in üzerinde göründüğü öne sürüldü.

TANSİYONU YÜKSELDİ

Olaydan sonra Bayındır jandarması tarafından göz altına alınan Başkan Kertiş’in, ifadesi sırasında tansiyonu yükseldi. Jandarmanın bahçesine gelen 112 ambulansıyla Tire Devlet Hastanesi’ne götürülen eski başkana burada müdahale edildi. Oğlunun öldüğünü öğrenen Güray Seven’in annesi Mesude Seven ise olay yerinde sinir krizi geçirdi. Acılı anne, “Kertiş’i bana verin” diye feryat etti. İlçe Jandarma Komutanlığı binasının önünde toplanan Bayındırlılar, Başkan M.K’yi görmek için uzun süre bekledi. Polis ve jandarma ekipleri çevrede geniş güvenlik tedbirleri aldı. Olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatıldı.












Editör: Haber Merkezi