Erasmus öğrencileri Ege Üniversitesi Emel Akın Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret etti. StinFash projesi kapsamında ilk öğrenci değişimleri  gerçekleştirildi. Ege Üniversitesi Emel Akın Meslek Yüksekokulu’ndan 4 öğrenci ve bir öğretim görevlisi Vitalis College’e, 3 öğrenci Lette-Verein’a eğitim görmek amaçlı gönderildi. Ayrıca, Almanya ve Hollanda’dan 10 öğrenci ve Lette-Verein’da görev yapan koç hoca, Emel Akın Meslek Yüksekokulu’nu ve Ekoten tekstil firmasını ziyaret etti. Erasmus öğrencileri  Emel Akın Meslek Yüksekokulu’nda 5 gün süren  eğitim aldılar.

Tasarım, ürün geliştirme ve üretim departmanları tekstil firmalarının kalbini oluşturuyor. Bu departmanlardaki ekipler birbirleriyle sürekli iletişim halinde bulunuyor ve birlikte çalışıyorlar.
Erasmus Plus+ Programı kapsamında hazırlanan ve 2014 yılında hayata geçen StinFash projesi bu düşünceden doğdu. Dört ortağı bulunan bu projenin, tasarım ayağı bu konuda uzmanlaşan Almanya’da bulunan Lette-Verein, ürün geliştirme ayağı  Hollanda’da bulunan Vitalis College ve üretim ayağı ise Ege Üniversitesi Emel Akın Meslek Yüksekokulu ve Ekoten Firmasın’da yürütülüyor.

Birlikte çalışmanın ve bilgi alışverişinin amaçlandığı bu projede ilk öğrenci değişimleri  gerçekleştirildi. Ege Üniversitesi Emel Akın Meslek Yüksekokulu’ndan 4 öğrenci ve bir öğretim görevlisi Vitalis College’e, 3 öğrenci Lette-Verein’a eğitim görmek amaçlı gönderildi. Ayrıca, Almanya ve Hollanda’dan 10 öğrenci ve Lette-Verein’da görev yapan koç hoca, Emel Akın Meslek Yüksekokulu’nu ve Ekoten tekstil firmasını ziyaret etti.
Katılımcılar; lif teknolojisi, iplik üretim teknolojisi, örme, dokuma teknolojileri ve bitim işlemleri konularında teorik ve uygulamalı olmak üzere 5 gün süren bir eğitim aldılar.
Editör: Haber Merkezi