Türkiye genelinde 1 milyon 243 bin öğrencinin katılmış olduğu Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) Sınavı yerleştirme puanları açıklandı. 


Dünya Koleji geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da İzmir’in en başarılı okulları arasında yer almayı başardı.  1. dönem ve 2. dönemde yapılan sınavlarda toplam 7 öğrenci soruların tamamını doğru cevaplamış ve 700 tam puan almıştı. Okul ortalaması olarak da 651 gibi yüksek bir puan alan Dünya Koleji hem bireysel hem de kitlesel başarıda fark yarattı.  En son açıklanan Yerleştirme Puan Ortalamasında ise 500 tam puan üzerinden 465 puan okul ortalamasıyla da il çapında en başarılı okullar arasına girmiş oldu.

Okul müdürü Serkan Taşcıoğlu öğrencilerinin elde etmiş oldukları başarı ile gurur duyduğunu ve sonuçtan çok memnun olduğunu ifade etti. Taşcıoğlu “Öğrencilerinin anaokulu seviyesinden itibaren sistemli bir akademik programa tabi tutulduklarını ve nitelikli eğitim kadrosunun özverili çalışmalarıyla hedeflenen başarıya ulaşıldığını” söyledi. “Hiçbir başarının bireysel olmadığını ve tesadüf olmadığını dile getiren Taşcıoğlu, sene içerisinde akademik kazanımların etkin bir şekilde gerçekleştirildiğini,  her hafta düzenli olarak yapılan sınav hazırlık çalışmalarıyla ve ölçek değerlendirme faaliyetleriyle sürecin ayrıntılı bir şekilde takip edildiğini söyledi.
2015-2016 eğitim öğretim yılından itibaren ortaokul düzeyinde 1000 saatlik TEOG Hazırlık Programı uygulayacaklarını ifade eden Taşcıoğlu, akademik başarılarının daha da artacağını dile getirdi. Hedeflerinin yalnızca merkezi sınav başarısı olmadığını aynı zamanda öğrencilere yaşam becerisi sağlayan sosyal ve duygusal gelişimlerinin, sanatsal sportif yönlerinin de güçlenmesini amaçladıklarını belirtti. 
Taşcıoğlu, “ Kampüsümüzde artık tüm olanaklar mevcut. Yüzme havuzumuz, konferans salonumuz, açık ve kapalı spor alanlarımız, sanat ve dans salonlarımız ve etkin teknoloji kullanımıyla çocuklarımız tam gün çeşitli olanaklardan faydalanabiliyorlar. Öğrencilerimiz mutlu,  öğrenme süreçlerinin farkında olan çok yönlü gelişen bireyler olarak yetişebiliyorlar. Yabancı dil alanında da öğrencilerimiz üstün bir eğitim alıyorlar. Gelecekte çocuklarımıza en çok gerekli olacak becerilerden birisi, çok kültürlü ortamlarda kendileri etkili bir şekilde ifade edebilmeleri, diğeri ise bu kültürlere uyum sağlama becerileri. Bu sebeple İngiliz ve Türk öğretmenlerimizle uluslararası seviyede İngilizce ve Almanca eğitimi veriyoruz. Uluslararası projelerimizle de diğer kültürlerle etkileşimlerini sağlıyoruz. Ayrıca bu yıl başlatacağımız diğer bir çalışma ise çocuklarımızın zeka gelişimlerini ve yaşam becerilerini destekleyen Mind Lab eğitim programı. Anaokulu ve ilkokulda uygulanacak olan programın aynı zamanda ekran bağımlılığını azaltacağını ve olumlu oyun kültürü oluşturacağını düşünüyoruz” dedi.


Editör: Haber Merkezi