Ödemiş Özel Dünya Koleji öğrencileri 5-19 Temmuz 2015 tarihleri arasında Hertfordshire Üniversitesi’nde düzenlenen  “Yaz Kampı Programı”nı başarı ile tamamlayarak sertifikalarını aldılar.


Özel Dünya Koleji öğrencileri her gün ingiliz öğretmenler tarafından verilen yoğun ingilizce programına katıldılar. İki haftanın sonunda “ Trinity College ” adlı sözlü sınava girdiler ve başarılı sonuçlar alarak uluslararası düzeyde bilinen “ Trinity Sertifikası ” almaya hak kazandılar.

Dünya Koleji öğrencileri, İspanya, İtalya ve Rusya’dan gelen öğrenciler ile üniversite kampusünde kaldılar. Modern bir kampüse sahip olan üniversitenin tüm olanaklarından faydalanan, İngilizce derslerinin yanı sıra kültürel geziler ve akşam etkinliklerinden oluşan yoğun program sonucunda öğrenciler, diğer ülkelerden gelen öğrenciler ile güzel arkadaşlıklar kurarak iletişim sağlamış oldukları ortamı buldular. Tüm etkinlikler süresince öğrencilere uzman eğitimciler eşlik etti.

LONDRA, CAMBRIDGE VE OXFORD GEZİLERİ
Kamp programı çerçevesinde dünyanın iki büyük üniversitesinin bulunduğu Oxford ve Cambridge şehirlerine geziler düzenlendi. Cambridge şehrinde populer olan “ punting ” isimli kayık ile şehir turu yapıldı. Ayrıca öğrenciler Londra’nın en gözde sembolü olarak kabul edilen “London Eye” isimli Avrupa’nın en yüksek dönme dolabına binerek eğlenceli dakikalar geçirdiler. Bunun yanı sıra Big Ben, Westminister ve Buckingham Sarayı, British Museum  ve Madame Tussauds isimli Londra’nın sembolik kültürel yerlerine geziler yapıldı ve tarihi bilgiler edinildi.
Gezi sonucunda katılan tüm öğrenciler çok farklı deneyimler kazanarak dil gelişimlerinin yanı sıra sosyal gelişimlerinin de olumlu yönde etkilendiğini söylediler.
Okul Müdürü Serkan Taşçıoğlu Dünya Koleji öğrencilerinin uluslararası düzeyde yabancı dil eğitimi aldıklarını ve çeşitli proje ve gezilerle dil becerilerini geliştirme fırsatı bulduklarını belirtti. Ayrıca yıl içerisinde yeni AB projeleri ile çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti.
 
Editör: Haber Merkezi