Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş’in ilçe seçim kuruluna itirazda bulundu. İlçede söz konusu sandıklarda yapılan sayım sonucu 81 oy önde olan CHP Adayı Ufuk Sesli ile Başkan Kertiş arasındaki fark ikinci sayımdan sonra 43 oya indi




İzmir’in Bayındır ilçesinde AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Kertiş ile CHP Adayı Ufuk Sesli arasındaki nefes kesen yarış henüz net olarak sonuçlanmadı. İlçe Seçim Kurulu’nun açıkladığı ilk sonuçlara, Belediye Başkanı Mehmet Kertiş’ten itiraz geldi. İtirazda bulunulan sandıklarda yapılan ikinci sayımın ardından 81 oy önde olan CHP Adayı Ufuk Sesli ile Başkan Kertiş arasındaki fark 43 oya indi. İki aday arasındaki seçim sonuçlarının bir birine çok yakın olması AK Parti İzmir İl Teşkilatı’nı da harekete geçirdi. AK Parti İl Merkezi’nden toplam 4 avukat gece yarısı apar topar ilçeye gelerek, seçim kuruluna itirazda bulundu.



"ŞAİBE VAR"
Belediye Başkanı Mehmet Kertiş, seçimde şaibeler yaşandığını iddia ederek, “Yaptığımız çalışmlarda, bir çok seçim sandığında çeşitli şaibeler yaşandığını tesbit ettik. Hakkımızın yendiği ortaya çıktı. İl merkezimiz ise hukuki mevzuat çerçevesinde derhal harekete geçti. Tekrar sayılan oyların ardından aradaki fark 43 oya indi. Sayım çalışmaları halen devam ediyor. Burada, söz konusu 800-900 civarında oydan bahsediyoruz. Bayındır’ı kederine terketmeyeceğiz. İlçe seçim kurulunun yapacağı değerlendirmelern ardından zaferimizi ilan edeceğiz” diye konuştu. 



"SEÇİMİ CHP KAZANDI"
Yaşanan gelişmelerin ardından toplantı üstüne toplantı yapan CHP’liler ise sonuçların değimeyeceğini öne sürdü. İlçede seçimin kendi adına bittiğini ifade eden, Ufuk Sesli, “Bayındır’da seçimi CHP kazanmıştır. Karşı tarafın öne sürdüğü iddialar, seçim kurulunun tutanakları bilgisayar ortamına geçerken sütun kaydırmasından ortaya çıkmıştır. Yani bir nevi hatalı işlem yapılmıştır. Benzer hataların bizim aleyhimize de yapıldığına inanıyorum. Bunlar olmasa oy oranımız daha da artacaktı. Buna rağmen, süreci yakından takip ediyoruz. Yaptıkları itirazın yasal desteği olması gerekiyor” dedi. İlçede açıklanan ilk sonuçlara göre, CHP Adayı Ufuk Sesli toplam 9 bin 741, AK Parti Adayı Mehmet Kertiş 9 bin 660 ve MHP Adayı Mümtaz Almışlar ise 6 bin 540 oy aldı.

Editör: Haber Merkezi