Aralarında Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli, CHP İlçe Başkanı Ali Fuat Özbuldan, İşçi Partisi ve ADD’li üyeler ile Eğitim Sen’e bağlı öğretmenlerinde bulunduğu toplam 92 kişinin tutuksuz yargılanmasına Bayındır Adliyesi’nde başlandı
İzmir’in Bayındır ilçesinde, “Gezi” davası başladı. Aralarında Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli, CHP İlçe Başkanı Ali Fuat Özbuldan, İşçi Partisi ve ADD’li üyeler ile Eğitim Sen’e bağlı Tire ve Bayındırlı öğretmenlerinde bulunduğu toplam 92 kişinin tutuksuz yargılanmasına Bayındır Adliyesi’nde başlandı. Sabahın erken saatlerinden itibaren Bayındır Adliyesi’ne gelen sanıklar, Bayındır Emniyeti’nin aldığı geniş güvenlik tedbirleri eşliğinde adliye bahçesine alındı. Bayındır polisine İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı çevik kuvvet ekipleri de destek verdi. Özel araçları ile Tire’den gelen Eğitim Sen’li öğretmenler, İstasyon mevkiinde Bayındır’lı sendika üyeleri ile buluşup, ana cadde boyunca Adliyeye doğru yürüyüşe geçti. Adiye binası içinde basın açıklaması yapmak isteyen guruba polis engel oldu. Yapılan kısa pazarlığın ardından grup basın açıklamasını adliyenin önünde yaptı.  Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli Eşi Nuray Sesli ve partililerle birlikte adliyeye geldi. Başkan Sesli, herhangi bir açıklamada bulunmadı. 


BERATLARINI İSTEDİLER 
Sanıklar mahkeme salonun 40’ar kişilik guruplar halinde alındı. Sanıkları toplam 12 avukat savundu. Bayındır Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlanan davada, sanıkların kimlik tespiti Asliye Ceza Hakimi Ali Aktaş tarafından yapılarak, ifadeleri alındı. Sanık avukatları, 2013 yılının 4 Haziran tarihinde gerçekleşen gösteri yürüyüşünde suç unsuru oluşmadığını ve yürüyüş sırasında polisin hiçbir müdahale ve uyarıda bulunmadığını ifade ederek, tutuksuz yargılanan sanıkların beratını istedi. Sanıklar hakkında, 2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanuna muhalafet suçundan Bayındır Cumhuriyet Savcısı Muhammet Çetinkaya tarafından dava açılmıştı. Davayı Bayındır’a gelerek partililerle birlikte izleyen CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ise Bayındır’ın yeşili ile ünlü bir kent olduğunu belirterek, “insanlarımız burada da doğa için yürüdü. Bundan doğal ne olabilir? Bu dava tıpkı Balyoz davası gibi başlangıcından itibaren kadük bir davadır” dedi.

Editör: Haber Merkezi