SÜSBİR, Ziraat Odası ve Bayındır Deveciler Derneği’nin ortaklaşa düzenledikleri deve güreşlerinden elde edilecek gelir ile belirlenecek 50 yardıma muhtaç çocuk sünnet ettirilecek


Son günlerde hayvan severlerin “yasaklansın” diyerek gösterdiği tepkiye rağmen, Ege’de deve güreşleri sezonu tüm hızıyla devam ediyor. Bayındır’da arenaya çıkan Ege ve Marmara’nın birbirinden ünlü tülüleri, bu kez yardıma muhtaç çocuklar için düzenlenecek sünnet şöleni amacıyla güreşti. SÜSBİR, Ziraat Odası ve Bayındır Deveciler Derneği’nin ortaklaşa düzenledikleri güreşleri, Bayındır Kaymakamı Baboros Baran, AK Parti İlçe Başkanı Uğur Demirezen, Bayındır İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Furkan Manav, SÜSBİR Başkanı Mehmet Çıplaklı, Ziraat Odası Başkanı Mümtaz Almışlar ile güzel havayı fırsat bilen 5 bini aşkın kişi ilgiyle izledi. 

KUPAYI KAYMAKAM BARAN VERDİ
“Baybora”, “Efebey”, “Falakalı”, “Zonguldaklı”, “Sosyete” ve “Manken” adlı ünlü pehlivan develer Bayındır arenasında boy gösterdi. Efe Ekorol, Ali Dikiz ve Mehmet Hampa’nın yer aldığı organizasyon komitesinin gözetiminde düzenlenen güreşlerden önce halk oyunları ekipleri zeybek gösterileri sundu. Datça’dan “Baybora 2” ve Çine’den “Onur Efe” adlı develer ise Kaymakamlık Kupası için kapıştı. Deve sahipleri Mustafa Cimcoz ve İbrahim Akay’a şampiyonluk kupaları İlçe Kaymakamı Baboros Baran ve organizasyon komitesi tarafından verildi. Organizasyon Komitesi adına konuşan Bayındır Ziraat Odası Başkanı Mümtaz Almışlar, organizasyondan zarar edilse bile, güreşleri düzenleyen komitenin belirlenecek 50 yardıma muhtaç ailenin çocukları için yakın zamanda sünnet şöleni düzenleyeceklerini söyledi.

Editör: Haber Merkezi