Torbalı –Bayındır yolu güzergahı üzerindeki yer alan Arıkbaşı yolu, Çırpı kavşağında yöre halkının asırlık çınar ve çam ağaçlarını kurtarmak için başlattığı imza kampanyasında mutlu sona ulaşıldı. 

AK Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar kavşak projesinin tekrar revize edilerek ağaçların kesilmekten kurtarıldığını söyledi.
İzmir’in Bayındır ilçesinde, 30’u aşkın tarihi çınar ve çam ağacı, AK Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın girişimleri ile kesilmekten kurtuldu. Torbalı –Bayındır duble yolu, 14’ncü km’de yer alan Arıkbaşı, Çırpı kavşağında yöre halkının asırlık çınar ve çam ağaçlarını kurtarmak için yaklaşık iki yıl önce başlattığı ve 20 bini aşkın imzanın toplandığı kampanyada mutlu sona ulaşıldı. 1 Kasım seçimleri öncesi, Arıkbaşılılara, tarihi ağaçların kurtarılacağı sözünü veren Hotar, karayolları ile birlikte kavşak projesinin tekrar revize edildiği söyledi. Müjdeli haberi, İl Başkanı Bülent Delican ve partililerle birlikte Arıkbaşı’na gelerek, yöre halkına veren Hotar, “Ağaçlara kıymamak adına yol güzergahı değiştirildi.  Çevreyi güzelleştiren bitkilerdir. Ağaçlar, kültür inanç ve geleneklerimizde insanlar kadar önemlidir. Yöre halkının taleplerini değerlendirerek, karayolları yeni bir planlama yaptı. İlk planlanan şekilde tarihi ağaçların taşınamama ve kesilme riski vardı. Planlama 2 yıl sürdü ve son şeklini aldı. Arıkbaşı halkına da çevreye gösterdiği duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederim. Yöre halkına burayı değerli kılacak başka sürprizlerimiz de olacak. Arıkbaşı’na, yöre halkından gelen talep üzerine tren istasyonu yapacağız. Döner kavşak alanı kaldırıldı ve nihayetinde ağaçlar kurtarıldı” dedi.


“Verdiğimiz sözü tutarız”
1 Kasım seçimlerinde AK Parti’nin oy oranının bu bölgede de arttığına dikkat çeken Hotar, “Bize verilen oyların karşılığında hizmet gücümüz de artacak. Yapamayacağımız sözü vermeyiz, verdiğimiz sözü de tutarız” şeklinde konuştu. Arıkbaşı muhtarı Abidin Atıcıer, Hotar’dan, kavşak alanında ışıklandırma ve sinyalizasyon sistemi kurulmasını ayrıca yol yapımı için istimlak edilen evlerin yıkılmamasını istedi. Muhtar Atıcıer’i dikkatle dinleyen Hotar ise kavşağa sinyalizasyon sistemi kurularak, yeni peyzaj düzenlemesinin yapılacağı müjdesini verdi.


“Üst geçidi de kullanmasın”
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Gaziemir ve Alsancak Talatpaşa’da yüzyıllık ağaçları acımasızca kestiğini, başlatılan eylem planının ise başarılmış gibi konuşulduğuna dikkat çeken Hotar, Konak tüneli çıkışındaki üst geçidin belediye tarafından yapılmadığını, vatandaşta böyle bir algı yaratıldığını ifade etti. “Üst geçidi de biz yapıyoruz” diyen Hotar, “Konak Belediye Başkanı galiba tünelleri kullanmıyormuş. Ondan, üst geçidi de kullanmamasını rica ediyorum” dedi.


Kimler katıldı?
Arıkbaşında düzenlenen toplantıya, İl Başkanı Bülent Delican ve bazı yönetim kurulu üyeleri, Karayolları 2’nci Bölge Müdürü Abdülkadir Ural, AK Parti Tire, Bayındır, Konak, Aliğa, Bergama, Ödemiş, Kiraz, Torbalı ve Kemalpaşa İlçe Başkanları, Ödemiş, Kiraz, Kemalpaşa, Kınık, Torbalı ve Menderes Belediye Başkanları ile yöre halkı katıldı.
Editör: Haber Merkezi