Bayındır SÜSBİR Başkanı Mehmet Çıplaklı yıllık 20 milyon çiçek üretimiyle ilçe ekonomisine 7 milyon lira katkı sağladıklarını söyledi
 

Son yıllarda yakaladığı başarılarla adını “Çiçeğin Başkenti” olarak perçinleyen İzmir’in Bayındır ilçesinde çiçekçilik sektörü hızla gelişmeye devam ediyor. Bayındır Süs Bitkileri Üreticileri Birliği (SÜSBİR) Başkanı Mehmet Çıplaklı, birliğin, yıllık 20 milyon adet çiçeğe ulaşan üretimi ile ilçe ekonomisine yaklaşık 7 milyon lira katkı sağladığını söyledi. Mevsimlik çiçek üretiminde belirledikleri hedefleri yakaladıklarını ve sektörü geliştirmek için yeni adımlar attıklarını ifade eden Çıplaklı, “Sektörden ilçemize daha fazla pay getirme yarışındayız. Birliğimiz, kurulduğu 2009 yılından buyana her geçen gün büyüyen üye sayısıyla üretimini geliştiriyor. Türkiye’nin birçok kentini Bayındır’ın çiçekleriyle donatıyoruz. Üreticilerimize sağladığımız imkanlar, teknik destekler ve verdiğimiz eğitimlerle ürün kalitesini arttırma ve pazarlama faaliyetleri ile ilçemizin ve bölgemizin ekonomisine katkı sağlama çabasındayız. Çiçek üreticiliğinin artık bir endüstri olduğu bilinciyle hareket ediyoruz. Bu sebeple, hem kentimiz hem de ülkemiz adına heyecanlı ama kararlı adımlarla ilerliyoruz. Profesyoneliz ve bu bilinçle hareket ediyoruz” dedi.

 

OSMANLI’DAN GÜNÜMÜZE

İlçede çiçek üretiminin Osmanlı’dan başlayarak, günümüze ulaştığını kaydeden Başkan Çıplaklı, “Osmanlı’da, Has Bahçe olarak anılan ilçemiz şimdi de ‘Çiçeğin Başkenti’ markası ile göz dolduruyor. Çiçekçilik, Bayındır’da adeta bir sevdaya, tutkuya dönüşmüş durumda. Elimizdeki marka değeri daha da geliştirmek için büyük bir heyecanla çalışıyoruz. Ülkemizin birçok şehrinin parklarını, sokaklarını Bayındır’ın mis kokulu çiçekleri süslüyor. Planladığımız ihracat çalışmalarımız ile farklı ülkelere de açılacağız. Bayındır SÜSBİR, ayırt etmeksizin büyük küçük her ölçekte çiçek üreticilerini bir araya toplayarak, onları bölgede önemli bir güç olmalarını sağlamaktadır. Süs bitkileri üreticiliğinde Bayındır’ı bir çekim merkezi haline getirerek, gerek mevcut pazarını büyütmek ve gerekse yeni pazarlar oluşturarak, sektörün tüm paydaşlarına katma değer sağlamaktadır. Bayındır SÜSBİR, sürekli öğrenen ve öğreten bir organizasyondur. Düzenlediği ve öncülük ettiği eğitim ve gelişim projeleriyle, hem paydaşlarının farkındalığını artırmakta, hem de toplam kaliteyi, Bayındır çiçekçilik sektörünün yaşam felsefesi haline getirmektedir. Genç yaşına rağmen olgun adımlar atmasını bilen BAYINDIR SÜSBİR bugün,  Bayındır’ı süs bitkisi üreticiliğinde Avrupa’yla rekabet edecek düzeye getirmenin haklı gururunu yaşamakta ve yaşatmaktadır” diye konuştu.
 
Editör: Haber Merkezi