Mevcut İlçe Başkanı Hüseyin Behzat Aydilek ile Belediye Meclis Üyesi Veli Uludağ yarıştığı kongrede zafer Aydilek’in oldu.
 
Bayındır CHP İlçe Kongresinde mevcut İlçe Başkanı Av. Hüseyin Behzat Aydilek ile Belediye Meclis Üyesi Veli Uludağ yarıştı. Toplam 59 mahallede, kayıtlı 170 delegenin bulunduğu genel kurul İstasyon Salonu’nda yapıldı. 149 delegenin oy kullandığı genel kurulda mevcut Başkan Hüseyin Behzat Aydilek 100, Veli Uludağ ise 47 oy aldı. 2 oy geçersiz sayıldı. Oluşturulan divanın ardından okunan faaliyet raporu üyelerin oylarıyla ibra edildi. Kongreye, İzmir il Başkanı Bedri Serter, Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli bazı çevre ilçe başkanları ile delegeler katıldı. Adaylar, Av. Hüseyin Behzat Aydilek ile Belediye Meclis Üyesi Veli Uludağ objektifler önünde el sıkışarak, partililere birlik ve beraberlik mesajı verdi. 

TEŞEKKÜR ETTİ
2015 Ocak ayında MYK kararı ile Bayındır İlçe Başkanlığı görevini Ali Fuat Özbuldan’dan devraldığını hatırlatan Hüseyin Behzat Aydilek, bu süre içinde partiye emeği geçenlere teşekkür etti. 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinden ilçede birinci parti olarak çıktıklarını kaydeden Aydilek, “59 mahallemizde örgütlenme çalışmalarına daha çok önem vereceğiz. Kadın ve gençlik kollarımızla etkin bir çalışma programı planlıyoruz. İlçe merkezimizi yaşayan bir merkez haline getirip, belediyemizle ortak gerçekleştirilecek projelere çerçevesinde gençlerin ve kadınların eğitim ve beceriler kazanmasına önem vereceğiz. Delegelerin güvenine layık olacağız” dedi.


“SEÇİMİN KAYBEDENİ OLMAYACAK”
Diğer aday Veli Uludağ, son yapılan genel seçimlerde CHP’nin ilçe genelinde oy düşüşü yaşadığına dikkat çekti. Uludağ, “herkesi dinleyen, herkesi birleştiren, kavgayı tercih etmeyen, kimseyi ötekileştirmeyen herkesle ve her kurumla diyalog kurabilen partimize ve partililerimize zaman ayırabilen bir anlayış içinde olacağız. Bu seçimin kaybedeni olmayacak. Bayındırı merkez ve köyleriyle bir bütün halinde ele alacağız” şeklinde konuştu. Belediye Başkanı Ufuk Sesli ise genel kurulun karşılıklı sevgi ve saygı sınırları içine gerçekleştirilmesi, kırgınlık ve üzüntülere yol açmaması en büyük dileğimdir” dedi. İzmir İl Başkanı Bedri Serter İzmir genelinde alınan oy oranını yeterli görmediklerini ve 2 Kasım sabahı itibarı ile çalışmalara başladıklarını ifade etti. Serter, “hedefimiz İzmir’de partimizin oyunu yüzde 60 bandına çıkarmak” diye konuştu. 

Av. Hüseyin Behzat Aydilek’in listesi: Ahmet Adnan Akgün, Ümit Anbarcı, Hasan Dülger, Ali Saip Erişen, Arzu Gülbay, Hamit Kırkıcı, Necibe Kural, M. Ali Okkalı, Süleyman Otuzbir, İbrahim Özece, Hilmi Sürek ve Mehmet Ukil.

Editör: Haber Merkezi