Bayındır’da ayrı yaşadığı 19 yaşındaki eşi Altın Yaşo İbiloğlu’nu av tüfeğiyle öldürüp kayıplara karışan zanlı Ö.İ işlediği cinayetten 3 buçuk ay sonra annesinin evine girmeye çalışırken polis ekiplerince kıskıvrak yakalandı.


Nadir UYSAL / Yeni Asır Gazetesi

İzmir’in Bayındır ilçesinde, 1 Haziran tarihinde, ayrı yaşadığı eşi 2 çocuk annesi Altın Yaşo İbiloğlu’nu (19) av tüfeğiyle öldürüp, firar eden zanlı Ö.İ (30) (Özkan İbiloğlu), Bayındır polisinin sıkı takibi sonucu Hacı İbrahim mahallesinde bulunan annesinin evine girmeye çalışırken, kıskıvrak yakalandı. Gözaltına alınıp, sorgulanan zanlı çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak, Ödemiş cezaevine gönderildi. Yaşo ailesinin, ‘Kızımızın katilini bulun’ şeklindeki feryadını sayfalarına taşıyan Yeni Asır’ın yayından sonra Bayındır polisi zanlı Ö.İ’nin ilçedeki ailesinin yaşadığı evi sıkı bir şeklide gözetim altına aldı. Kendilerine ulaşan her istihbaratı titizlikle değerlendiren polisin ısrarlı çabası ise cinayetten aylar sonra meyvesini verdi. Önceki akşam, havanın yağmurlu olmasından faydalanarak, ailesinin yaşadığı eve sığınmak isteyen katil zanlısı, polis ekiplerini bir anda karşısında görünce daha fazla direnemedi.


"EN AĞIR CEZAYI ALSIN"
Kızlarının, katil zanlısının yakalanmasına ise en çok Hacı İbrahim Mahallesi, Kelleci Dede Geçidi No:4’te ikamet eden 7 çocuklu Yaşo ailesinin hamallık yaparak geçimin sağlayan aile reisi Cemal (60) ve eşi Kadın Yaşo (55) sevindi. Gözü yaşı aile, kızlarının kanının yerde kalmadığını ifade ederek, “geçte olsa adalet yerini buldu” şeklinde konuştular.  Damadı, Ö.İ’nin en ağır cezaya çarptırılmasını isteyen acılı baba, “kızımız arkasında henüz 1 yaşını bile doldurmayan Nevruz İbiloğlu ile ilk evliliğinden olan 3 buçuk yaşındaki çocukları Anıl Yaşo’yu yetim bıraktı. Nevruz, devlet tarafından İzmir’de bir yetiştirme yurduna yerleştirildi. Anıl’ın ise halen annesinin öldürüldüğünden haberi yok. Onu ‘çalışmaya gitti’ diye biliyor” dedi.


BOŞANMAK İSTEDİ AMA ÖLDÜRDÜ
Zanlı, Özkan İbiloğlu ile 2011 yılında evlenen Altın Yaşo İbiloğlu (19), eşi ile bir süre İstanbul’da yaşadı. Zamanla araları bozulan çift, daha sonra ise ayrı yaşamaya başladı. Çaresiz kalan genç kadın belli bir süre sonra Bayındır’a, ailesinin yanına döndü. Zanlı, Ö.İ ise mahkemeye başvurarak, boşanma davası açmasına rağmen, ayrı yaşadığı eşini bir türlü rahat bırakmadı. 1 Haziran tarihinde, gece yarısı talihsiz kadının yaşadığı akrabalarının evine av tüfeğiyle gelen öfkeli koca, evin önünde çamaşır yıkayan Altın Yaşo İbiloğlu’nu acımasızca öldürüp, kayıplara karıştı. 

Editör: Haber Merkezi