Yaşlı, genç, kadın, erkek, çocuk demeden anne karnındaki çocuğu bile öldürüyorlar. Bizi öldürüyorlar haberiniz var mı? Çocuklara oyuncaklar götürmek için gitmiştik hatırlıyor musunuz? Bedenlerimizi parçalamışlardı. Ankara’da üç kez öldürdüler beni, bedenimi parça parça ettiler. Otobüsün, arabanın içinde yaktılar. İstanbul’da Taksim’de gezerken, avm’ye giderken yine beni öldürdüler.

Bizi öldürüyorlar haberiniz var mı? Bizim, bir çok hayallerimiz vardı? Hayallerimizle parça parça olduk, hayallerimizi, parçalanan bedenlerimizle birlikte toprağın altına koydular. İş bulacak, sevdiğimizle evlenecek, doğacak çocuklarımıza iyi bir gelecek hazırlayacaktık. Birden patlama ve alevin içinde yanmaya başladı bedenim ve hayallerim. Bunları biliyor musunuz? Hele beni hiç görmediniz, annem ve babam beni kucağına alamadılar "Hoş geldin bebek" diyemediler. Beni annemin karnında  öldürdüler. Doğuda, batıda bizi öldürüyorlar, biz masum insanları kadın, çocuk demeden öldürüyorlar. Bazen kurşunlarla delik deşik, bazen bombalarla parçalanıyoruz. Ben sizleri görüyorum, neler yaptığınızı izliyorum, çoğunluğunuzdan utanıyorum. Korkudan evden çıkamıyorsunuz. Günlerce bazı şehrin sokakları bomboştu. Bazılarınız sanki hiç bir şey yokmuş gibi, yiyip, içip müzikler eşliğinde eğleniyorsunuz. Hiç evde yemek yerken, yanık et kokusu hissediyor musunuz? 

Ben bir çocuğum, bir gencim, sizin de çocuklarınız, torunlarınız, yeğenleriniz, sevdikleriniz var. Bazılarının anne ve babaları da. Şu güzel ülke topraklarında ölüm kol geziyor. Evden helalleşerek mi çıkacaksınız? Bizi öldürüyorlar topluca, inanın bu ölüm Allah’ın takdiri değil, kader de değil. Bizi, terörden, savaştan çıkar sağlayanlar, emperyalist ülkeler, topraklarımızı işgal etmek isteyenler, rant uğruna, koltuk uğruna işbirlikçi olanlar ve onların tetikçisi haline gelen terör örgütleri öldürüyor. Korkarak, susarak, evde oturarak ölümden kaçamazsınız. Ve bilesiniz ki, bizim öldürülmemiz'de de sorumluluk payınız olur. 

Haberiniz olsun, bizi öldürüyorlar. Biz öldük, ama hiç olmazsa sizin çocuğunuz, torununuz, sevdalınız,  arkadaşınız, dostunuz ölmesin. Ölmemesi için korkmayın, ayağa kalkın. Ayağa kalktıkça, kol kola girip birlikte mücadele edersek ülkemizde kol gezen ölüm kaçıp gidecektir. Biz öldük ama sizler güzel günleri ellerinizle getirin şu güzel ülkemin topraklarına.

Hoşçakalın, sevgi, saygı ve dayanışmayla kalın ve haksızlıklara, ölümlere sessiz kalmayın.