Evet yazımın başlığı sizleri şaşırtmasın.Biz 112 çalışanları sizlerin de bildiği üzere ilçemiz başta olmak üzere yakın çevrede hayat kurtarmak için çalışıyoruz.Ve bu yolda sizlerden de yardım istiyoruz. ’Biz ne yapabiliriz ki’ dediğinizi duyar gibiyim. Sizler bu yolda çok önemli şeyler yapabilirsiniz değerli okurlarımız. Gelin birkaç ciddi konuyu birlikte analiz ederek yaşama giden yolda bir koridor oluşturalım.

      Geçtiğimiz gün eski devlet hastanesi civarında bir evden kalp krizi ihbarı aldık. Kesikbaş mevkiinden hareket ettik. Güzergah belli. Gümüşpala Caddesi geçiş yolumuz. O caddeyi Delikanlı Ticaret’in önünden Hasan İşlek Mevkii’ne kadar maalesef bir traktörün arkasında giderek geçebildik. Bu bize yaklaşık olarak 2,5 dk. kaybettirdi. Traktör sürücüsünün hiçbir suçu yok, çünkü sağ taraf gelişi güzel park edilmiş araçlarla dolu. Bir ara yıldız meydanında yol verecek oldu orayıda başka bir araç kapattı.

      İşte bu noktada sizin göreviniz başlıyor. En az bizim işimiz kadar hayat kurtaran bir görev bu.DOĞRU ARAÇ PARK ETMEK. Sadece Gümüşpala Caddesi değil arkadaşlar, Tiremizin tüm cadde ve sokakları. Lütfen aracınızı park ettikten sonra şöyle bir bakın; Ambulans ve İtfaiye aracı geçebilir mi diye. Özellikle dar sokaklara park edilen araçlar bize çok vakit kaybettiriyor. Ummadığınız ıssız bir sokaktan bile her an bir ambulans geçebilir.

      Bir diğer konu da ilçe pazarının kurulduğu Salı günleri. Pazarın içine girmemiz zaten mümkün değil. Dolayısı  ile Salı günü Pazar içinde aldığımız çağrılara en yakın noktaya aracı park edip yürüyerek ulaşabiliyoruz. Ve maalesef özellikle yukarı sokaklarda pazarcı esnafının gelişigüzel bırakıp gittiği araçlar yüzünden burada da dakikalar kaybediyoruz. Buna dikkat etmeli, bu kişileri uyarmalı aksi halde trafik ekiplerine bildirmeliyiz. Bu konuda sanırım bir çalışma yapılıyor.

     Evet değerli okurlarımız böylesine ince ayrıntılarla ilk yardımda ALTIN DAKİKALAR olarak bilinen ilk 2-4 dk. yı kolay aşmamıza sağlayarak en az bizim kadar bu hayırlı işte katkınız olur. Dileğimiz odur ki, hiç kimse ambulansa ihtiyaç duymasın. Ama bize ihtiyacı olanın da en kısa sürede yanında olmak hedefindeyiz. Herkese sağlıklı günler dilerim. Sizden ricam tanıdık tanımadık hatalı park yaptığını gördüğümüz herkesi uyaralım.

Saygılarımla…