Çok fazla topa pardon söze girmeye ne hacet. Ak Partinin cumhur başkanı adayı Başbakan sn. Recep Tayyip Erdoğan'a fütursuzca sarf ettiğin hakaretleri bir kaç cümleyle sana ayna olsun diye iade edeceğim..
Kimin hangi teklifiyle girdiğin cemaate sen girdiğinde biz çoktan ayrılmıştık. Ama sen daha dayanaklı çıktın ki sadece 1 yıl dayanabilen ben, senin gibilerinin ne tür küçük hesaplarla yaşadıklarına şahit oldum ve çıktım..(yıllar önce ) 
Tabi şuanda hâlâ devletten nemalanmak ya da ülkesini dışarıya peşkeş çekmek için casusluk niyetiyle parti içerisinde duranlara göre biraz daha masum sayılırsın. En azından tarafın belli..
Şunu belirtmek isterim ki Pensilvanya sakinleri sen ve senin gibilere her şeylerini belli etmezler, sırdırlar. O yüzden duygusal olup ezbere konuşmamanı tavsiye ederim. Nitekim yolsuzluğunda, hırsızlığında çalıp çırpmanın da ne olduğunu iyi bilirler..

Hadi buyur, gayet yalın, herkesin sorgulayabileceği açıklıkta iki örnek verelim. Eğer hakiki vicdan sahibiysen sende sorgularsın..
Bütün her şeyi bir kenara bırakalım. Çok fazla derinlere inmeyelim. Göz önünde bulunan yolsuzluklardan bahis edelim. Hani liderleriniz okul okul diyerek duygu sömürüsü yapıyor ya sen o üniversitelerin, okulların nasıl yapıldığını bilir misin!..

Bilemezsin. Çünkü lideriniz kürsüde hüngür hüngür ağlayarak insanlardan dilendiği günlerde sen sahada top koşturuyordun,
O yüzden bilemezsin. Bizim derdimizi, bildiklerimizi anlayamazsın. Yaşayarak konuştuklarımıza inanamazsın..
Emin ol ki sen dahi şuanda onlar için kullanılıyorsun ama farkında değilsin...
Evet okul dediler topladılar. Ziynet eşyalarını, hiçbir şeyi olmayan kulağındaki küpeyi çıkarıp verdi. Parmağındaki alyansı çıkarıp verenler oldu. Niye; okul yapılacak, hastane yapılacak diye..
Evet, yapıldı. Hem de fiziksel şartları en üst seviyede okullar ve hastaneler. Sonrası mı onu yaşadık ve gördük.
Sizler göremezsiniz çünkü.
Sizler o okul ve hastanelere direk giriyorsunuz.
İçeride zaten yoksul halk yok ki görebilesiniz.
Sizler zaten hürmetle karşılanıyorsunuz göremezsiniz.
Okul diye hastane diye girdiğiniz o yerlerin mermerinde duvarında tavanında, Ayşe teyzenin küpesi, Fatma hanımın bileziği, Meryem hanımın alyansı, Mehmet beyin maaşı, Ahmet beyin haftalığı var..
Ama kendileri yok. Neden mi? Çünkü onlar yoksul. Bu hastanelerde tedavi olabilecek kadar paraları yok. Çocuklarını bu okullarda okutabilecek güçleri de.. Bu sadece küçük mü küçük bir örnek. Vicdan muhasebesi yapasın diye. Ha tabi hastaneler ve okullar boş mu değil tabi. Belirli aralıklarla lüks arabalarıyla ücretsiz Check-up (çekap) yaptırmaya gelenler var. Sonra şirket sahipleri, bölge müdürleri..
AĞA BEYLER var okullar da hastaneler de boş değil yani anlayacağın..

Şimdi sen kalkmış bu ülkeye akıllara zarar hizmetler veren bir insana hakaret etmekten, iftira atmaktan, ezbere konuşmaktan, yetkiniz olmadığı halde fetva vermekten, beddua etmekten, haksız yere yediğin milletvekili maaşından utanmadan, çekinmiyor hicap etmiyorsun..

Bence yetkin ve etkin olmayan şeyler hakkında konuşarak sana lütuf edilen hidayet kapını kirletme ve kıymetini bil! Başkasının oyuncağı olacağına kendin ol. Bilmediğin çok şeyler karşısında bildiğin birkaç ezbere şeylerle rezil olma ..
Biran evvel aklınızı başınıza devşirin, dağılmış psikolojinizi toparlamaya bakın...