Son zamanlarda en güvendiğimiz semtlerde dahi  yaşanan çocuk kaçırma ve kaçırmaya teşebbüs vakaları üzerine artık farkındalık oluşturma ve aksiyon alma zamanı gelmiştir.
Bizim kentimiz şükürler olsun metro şehirler gibi değil. Güvenlik görevlilerimiz bu konuda hassaslar. Ancak ne kadarda olsa tedbire bizlerin alması gerekmektedir. Çocuklarımızı korumak, onlara çocukluklarını yaşama hakkı vermek bizim görevimizdir. 


Bunun için dayanışma ve birlik içerisinde olmak zorundayız! 


Çocuk parklarına güvenlik kameraları konulsun ve düzenli olarak denetlensin istiyoruz. Kameralar bir denetim mekanizması oluşturacak ve çocuklara zarar vermek isteyen şahısları caydıracaktır. Vatandaş olarak bizim çocuklarımız olmasa da başkalarının çocuklarını kendi çokçuklarımız gibi duyarlı olmamız gerekmektedir. Öncelikle tedbir tedbir tedbir demeliyiz.


Yetkililerimizden öncelikle oyun alanlarının daha güvenilir olması açısından güvenlik kamerası ve benzer önlemlerin alınmasını 7/24 izlenmesini önem verilmesini talep ediyoruz.
Ülkemizde kalabalık ve merkezi semtlerde dahi duymaya başladığımız çocuk kaçırma olayları olmaktadır.


Kaçırmaya teşebbüs vakaları son zamanlarda gitgide artmaktadır. Parkları direkt görüntüleyen güvenlik kameraları olmaması nedeniyle şahısların kimlikleri belirlenememekte ve bu şahıslar sokaklarda kontrolsüzce gezmektedir. ilçemizde Emniyet ve belediyemiz cadde ve sokaklarda kamera ve görüntüleme çalışmalarını hız vermektedir bu konuda şanslıyız.


 Gerçi bu çalışmayı STK olarak bizler 2011 ve 2013 yılında ilgillerle o yıllarda başlatmış olmamıza ve teşebbüse geçmemize rağmen birileri tarafından engellenmeye siyasi yatırım gibi görüntülemeye çalışma yapsalarda biz bu düşüncemizden vazgeçmedik. Geç de olsa şimdi resmi girişimlerimiz ve çalışmamız sayesinde başardık. Ancak yukarıda belirttiğimiz gibi ;


Ülkemizin çeşitli bölgelerinde her gün bu emsalde birçok vaka yaşanmaktadır. Çocuklarımızın kendini en mutlu ve güvende hissettiği oyun alanlarını, onlar için güvenli hale getirmek ebeveyn ve yetkililer olarak görevimizdir. Bir senede binlerce çocuğun kaçırıldığı ülkemizde çocuklarımıza yapılan bu saldırıların bir kısmını da olsa engellemek adına çocuk parklarının daha güvenli hale getirilmesi ve bu suçların caydırıcılığı için tüm çocuk parklarına güvenlik kameraları takılmasını ve kameraların düzenli olarak denetlenmesini talep ediyorum. Gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.


Bu konuda duyarlı vatandaşlarımız ve ilgilerden buradan uyarıyoruz. Siz Parkların bir kısmı İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı Park ve Bahçeler Müdürlüğü sorumluluğundayken, bir kısmından ilçe belediyeleri sorumlu. Lütfen bulunduğunuz yakanın Park ve Bahçeler Müdürlüğüne ve bağlı bulunduğunuz ilçe belediyesine dilekçeyi ulaştırın.


  Saygılarımızla.  
Çocuklar sizin gelecekleri hepimizin. Koruyalım . Kollayalım.