Tire Belediyesi geçtiğimiz yıllarda başlattığı bir sosyal sorumluluk projesi olan atık yağların toplanması ve ıslahı için bu yıl da sektörün lider firması Deha Bitkisel Atık Yağ Toplama ve Biodizel Üretim firmasıyla bir protokole imza attı.

1 litre atık yağın 1 milyon metreküp suyu kirlettiği ve 5 milyon metreküp suyu da kullanılamaz hale getirdiği günümüzde vatandaşlarımızın daha duyarlı olması ve projeye katılması için Tire Belediyesi ve Deha Bitkisel Atık Yağ Toplama ve Biodizel Üretim firması kolları sıvadı.

Günümüzde her yüz kişiden doksanı kullanılmış yağları lavaboya dökerek temizliyor. Bu yağlar atık sularla kanalizasyonlara, göllere ve denizlere karışıyor. Yağlar çöpe döküldüğünde ise çöplük alanlarda önce toprağa daha sonra da kullanabilir yer altı sularına karışıyor. Tüm bu döngü çevreye ve insan hayatına ciddi zararlar veriyor. Tire Belediyesi’yle protokol imzalayan Deha Bitkisel Atık Yağ Toplama ve Biodizel Üretim firması bu noktada atık yağları toplayarak çevreye zarar vermeyen biodizele dönüştürüyor.

Yapılacak olan çalışmayla, Tire Belediyesi aşevine, ilçemizde faaliyet gösteren işletmelere ve mahalle muhtarlıklarına kurulacak olan atık yağ toplama istasyonları sayesinde vatandaşlarımız bu noktalara atık yağlarını bırakabilecekler. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan firmanın danışmanı Zekiye Seda Sönmez, “Öncelikle ev hanımlarının kampanyaya katılımlarını sağlamak için muhtarlık binalarına atık yağ toplama istasyonları kuracağız ve 5 litre atık yağ getiren hanımlarımıza 1 litre deterjan hediye edeceğiz.”dedi.


DEV FİRMADAN TİRELİ MİNİKLERE DESTEK SÖZÜ
Tire Belediyesi tarafından üç yıl önce açılan, bir UNİCEF projesi olan ve başarıya ulaşan Anne ve Çocuk Geliştirme Merkezi, Sarıcayusuf bölgesinde faaliyetine devam ederken Tire Belediyesi yeni bir Anne ve Çocuk Geliştirme Merkezi açmaya hazırlanıyor. Deha Bitkisel Atık Yağ Toplama ve Biodizel Üretim firması olarak ilçemizde toplanan atık yağ oranına göre bu projeye de destek olma sözü veren Zekiye Seda Sönmez, “Anne ve Çocuk Geliştirme Merkezi’nin kuruluş aşamasında projeye bağışta bulunacağız, aynı zamanda şehir içinde evsel atık yağların toplanmasının teşvik edilmesi açısından hanımlarımız için de yeni kampanyalarımız olacak.” dedi. 

Editör: Haber Merkezi