Tireli incir üreticisinin 15 yıllık yol hasreti sona erdi. Üretim yollarında yapılan iyileştirmeleri yerinde takip eden CHP Tire ilçe Başkanı Şenol Sardoğan, üreticinin her zaman yanında olduklarını dile getirdi.


Ercan ÇELİK


Tire’nin incir rekoltesi en yüksek olan Ortaköy, Başköy, Akmescit, Topalak ve Yemişler Köyü üreticilerinin kullandığı Kayalı Mevkii’ndeki yaklaşık 7 kilometrelik yol, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Tire Belediyesi’nin çalışmalarıyla iyileştiriliyor. 

Çalışmaları yerinde takip eden CHP Tire İlçe Başkanı Şenol Sardoğan, ”Üreticimize söz verdiğimiz gibi desteğimiz sürüyor. 15 yıldır yapılamayan Ortaköy Kayalı Mevkii Yolu’nu söz vermiştik ve şimdi yapıyoruz. Tire Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çabalarıyla üreticinin en çok kullandığı bu yol, üretici için dert olmaktan çıkıyor. Burada üreticiye verdikleri destekten dolayı Tire Belediye Başkanı Sayın Tayfur Çiçek’e ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu’na teşekkür ediyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu ay sonunda bölge üreticisine ücretsiz olarak incir ve zeytin kasalarını dağıtmaya başlayacak. Bu da üreticiye verilen desteğin en önemli örneğidir.” Dedi. 

Editör: Haber Merkezi