Tire Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ilçenin daha güzel bir çehreye kavuşması için çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.
Tire Belediye Basın

Şehrin farklı noktalarında peyzaj çalışmaları başlatan Park ve Bahçeler Müdürlüğü, lale başta olmak üzere, nergis, ters lale, çiğdem ve süs soğanlarından oluşan 16 farklı çeşitte, toplamda 45000 adet olacak olan soğanlı bitkinin dikimine başladı.

Özellikle ilçenin giriş kısımlarında, orta refüjlerde,  Garaj Mevkii, Bekleme Mevkii;  bunun yanında ilçemizin merkezindeki pek çok noktada, Belediye Şehir Sineması önü, Orta Park ve Gölet Rekreasyon Alanı gibi yerlere dikilen lale ve çeşitli soğanlı bitkiler bu yıl Tire’de bahara ayrı bir neşe katacak.

Yapılan peyzaj uygulamalarıyla ilgili olarak açıklamada bulunan Park ve Bahçeler Müdürü Birtan Armağan, “ Tire’mize gelen misafirleri ilçemizin sembolü olan lalelerle karşılamak istiyoruz. Bu seneki çalışmalarımızda farklı şekillerle dikilen alana daha uygun olacak peyzaj çalışmalarını yapıyoruz. Bunun yanında İzmir Büyük Şehir Belediyesi’nden 600 kasa farklı mevsimlik çiçekler aldık ve almaya devam edeceğiz. Bunların içerisinde Aslanağzı, Çin Karanfili, Ankara Çiçeği(Godetia)  gibi mevsimlikler var. İlçemizin muhtelif yerlerine bunların da dikimini gerçekleştiriyoruz.  Tire Belediyesi ilçemizi güzelleştirmek adına çok büyük emek sarf ediyor. Bu konuda vatandaşlarımızı duyarlı olamaya davet ediyorum.” dedi.

Editör: Haber Merkezi