Tire’ye bağlı Kireli Köyü, Çamlıca Mevkii sakinleri, çamur deryasına dönen üretim yollarının yapılması için yetkililerden yardım istedi.

Ergün ÇELİK

HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA

Tire’de bir grup üretici 10 yıldan bu yana onarılmayan ve çamur deryası olan üretim yollarının durumuna  isyan etti. Kireli Köyü Çamlıca Mevkii’nde bulunan eski Tire-Gökçen Yolu’na yıllardır hizmet gelmediğini belirten üreticiler dertlerini HaberTire Gazetesi’ne anlattılar. Defalarca Belediye’ye başvuran üreticiler her seferinde yolunuzu yapacağız cevabıyla geri döndüler. Aradan 5 yıl geçmesine rağmen yollarına bir çivi çakılmadığını iddia eden üreticiler yol ile ilgili birçok dilekçe yazdıklarını da ifade ettiler. Bölge sakinlerinden Mevlüt Efe, HaberTire Gazetesi’ne yaptığı açıklamada; “ Bir çok kez Belediye’ye başvurduk ama başvurularımız hep sonuçsuz kaldı. Büyükşehir yasasıyla birlikte yolumuz yapılır diye umut ettik ama yine sesimizi duyan olmadı. Basın aracılığıyla sesimizi bir kez daha duyurmak istiyoruz. Süt firmaları sütümüzü almaya gelemiyor. Sütlerimizi kendi imkanlarımızla yetiştirmeye çalışıyoruz. Hayvanlarımız hastalandığında veterinerler bulunduğumuz bölgeye ulaşamıyor. Çok mağduruz. Bu civarda yaşayan insanların tümünde araç olmasına rağmen hastalarımızı sırtımızda taşıyoruz. Yaşadığımız bu sorunlar 2015’yılı İzmir’ine yakışmıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu’na sesleniyoruz. Ne olur sesimizi duyun. Bu yol ara yol değildir. Bu yol en az 30 hanenin kullandığı işlek bir yoldur” dedi. 

 

ESKİ MUHTAR YOLUMUZUN YAPILMASI İÇİN 3 BİN LİRA İSTEMİŞTİ

Durumdan oldukça rahatsız olan üreticiler Kireli Köyü eski muhtarı Nail Soylu’nun görevde olduğu dönemde yolun yapılması için kendilerinden 3 bin lira para istediğini idda ettiler. Devlete vergi verdiklerini dile getiren üreticiler; “Biz devlete tüm vergilerimizi veriyoruz. Bu yol bizim tarlamıza gelen özel bir yol değil. Biz bu yol için neden para ödeyelim ki?” şeklinde konuştular.

HABER VİDEOSU:

Editör: Haber Merkezi