Geçtiğimiz günlerde doğayı ve insan hayatını tehdit eden atık yağların ıslahı konusunda harekete geçen Tire Belediyesi, KOLZA Bitkisel Atık Yağ Geri Kazanım şirketi ile protokol yaparak ilçemizde bir sosyal sorumluluk projesinin startını vermişti.

 

Tire Belediye Basın

 

Atık Yağları Doğa İçin Toplama adı verilen bu kampanya için belediyemizce, Tire Belediyesi Su Veznelerine ve muhtarlık bürolarına halkımızın atık yağlarını bırakmaları için bidon bırakılmıştı. İlçemiz hudutlarında hizmet veren tüm lokanta, restoran ve pastanelerle de sözleşme yapılarak atık yağ toplama bidonları kondu. Bu noktalarda biriken atık yağlar, Kolza Şirketi'nin lisanslı aracıyla belirli periyotlarda toplanacak.

 

Kampanyaya büyük önem veren Tire Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü, okullarda öğrencilerin bilinçlenmesi; sağlığımız ve doğamız için çok ciddi bir tehdit unsuru olan atık yağların doğru değerlendirilmesi konusunda okullarda bir seminer düzenledi. Seminerde Kolza Firması Eğitim Müdürü Tunay Toksuz ve Tire Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Melek Aral Bitkisel Atık Yağların Zararları konusunda çeşitli bilgiler aktardı.

 

Bu eğitim ilçemizin çeşitli okullarında da, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün izni çerçevesinde devam edecek. Bitkisel atık yağların çevre ve insan sağlığına ciddi ölçüde zarar verdiğine değinen Toksuz, lavaboya dökülen atık yağların yeraltı sularımıza, akarsu, deniz ve göllerimize karışarak temiz su kaynaklarımızı yok ettiğine vurgu yaptı. Doğal yaşamın olumsuz yönde etkilenmesinin önüne geçilmesi için hepimize görev düştüğünü söyleyen Toksuz, kızartma yağlarının 2-3 defadan fazla kullanılmaması ve bu yağların lavaboya dökülmemesi için öğrencilere bilgilendirip onların anne- babalarını yakınlarını uyarması konusunda çok büyük görev düştüğünü söyledi.

Editör: Haber Merkezi